Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová
15. ledna 2024 7:00
Čas čtení 0:42

Uvažuješ o tom, že se přestěhuješ do zahraničí? Toto je žebříček top 10 nejlepších zemí pro život

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené

V kurzu je exotika i země Evropské unie.

InterNations, komunita expatů (lidí, kteří žijí v zahraničí), zveřejnila výsledky průzkumu Expat Insider. Na základě dat od 12 tisíc lidí porovnala několik faktorů ovlivňujících život cizinců v zahraničí a sestavila žebříček nejlepších zemí, píše CNN.

Žebříček odráží míru jejich spokojenosti s kvalitou života, možností usazování, prací v zahraničí, osobními financemi, bydlením, ale i jazykem v zemi.

Destinace lidé seřadili podle atraktivnosti prostředí, společenského či kulturního vyžití a důležitá pro ně byla i bezpečnost, cenová dostupnost či zdravotní péče. Na vrcholu žebříčku se umístily sluneční přímořské krajiny. V kurzu je také exotika, ale i státy Evropské unie.

monterrey mexiko
Zdroj: Wikimedia Commons/Daniel Escobedo/volně k užití

Na prvním místě žebříčku se umístilo Mexiko, které láká především obyvatele USA. Lidé si pochvalují jeho cenovou dostupnost a uvolněný životní styl.

Pro Evropany je o něco více dostupnější destinace z druhého místa – Portugalsko. Země, jejíž břehy obklopuje Atlantský oceán, je lákadlem především pro svou přírodu a výbornou gastronomii. V porovnání s jinými zeměmi Evropy nebo USA je Portugalsko cenově podstatně dostupnější i bezpečnější.

Žebříček 10 nejlepších destinací pro expaty

  1. Mexiko
  2. Portugalsko
  3. Španělsko
  4. Nizozemsko
  5. Německo
  6. Singapur
  7. Kostarika
  8. Panama
  9. Itálie
  10. Francie
Amsterdam
Zdroj: REFRESHER/Kuni Nguyenová
Domů
Sdílet
Diskuse