Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
3. února 2024 11:30
Čas čtení 0:52

Umírající muž šokoval policii. Přiznal se, že je jedním z nejhledanějších zločinců

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Umírající muž šokoval policii. Přiznal se, že je jedním z nejhledanějších zločinců
Zdroj: Unsplash/Chris Fuller/volně k užití

V pondělí v jedné z nemocnic poblíž Tokia zemřel Satoši Kirišima, který byl 50 let na seznamu nejhledanějších osob v Japonsku. Svoji pravou identitu dokázal až do poslední chvíle skrývat.

Příslušníci japonské policie se minulý týden do nemocnice vydali na základě tipu. Na místě vyslechli 70letého muže v posledním stadiu rakoviny. Muž policistům uvedl, že je Satoši Kirišima, bývalý člen radikální skupiny Východoasijská protijaponská ozbrojená fronta, která v 70. letech prováděla bombové útoky na japonské firmy, informoval deník The Guardian

Kirišima byl posledních 50 let jedním z nejhledanějších zločinců v zemi a až do minulého týdne se mu dařilo policii unikat. Při výslechu sdělil, že si přeje zemřít pod svým vlastním jménem, a policistům prozradil nové skutečnosti týkající se bombových útoků. Zemřel čtyři dny po výslechu, jeho identitu podle agentury Kjódó News potvrdily následné testy DNA. 

Neměl mobilní telefon ani zdravotní pojištění

Muž na útěku údajně nevlastnil mobilní telefon, neměl zdravotní pojištění a svůj plat si nechával vyplácet v hotovosti, aby nebyl odhalen. Policie ho hledala kvůli výbuchu časované bomby v budově v tokijské čtvrti Ginza, k němuž došlo v dubnu 1975. Jednalo se o jednoho z deseti členů skupiny, kteří nebyli nikdy dopadeni. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Militantní skupina v 70. letech provedla řadu bombových útoků. Při výbuchu v budově Mitsubishi Hlavy Industries v roce 1975 zemřelo osm lidí a více než 160 bylo zraněno. Dva členové skupiny byli odsouzeni k trestu smrti. 

Domů
Sdílet
Diskuse