Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
10. února 2024 17:18
Čas čtení 1:04

Šestiletá dívka z Palestiny volala o pomoc, schovávala se mezi těly příbuzných. Po 12 dnech ji našli mrtvou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Šestiletá dívka z Palestiny volala o pomoc, schovávala se mezi těly příbuzných. Po 12 dnech ji našli mrtvou
Zdroj: TASR/AP

Šestiletá dívka, která se minulý měsíc ztratila ve městě Gaza, byla po několika dnech nalezena mrtvá spolu s jejími příbuznými a dvěma záchranáři, kteří jí přišli na pomoc.

Hind Rajab prchala 29. ledna z města se svou tetou, strýcem a třemi bratranci, když se auto, kterým cestovali, zřejmě střetlo s izraelskými tanky a dostalo se pod palbu. Informovala o tom stanice BBC.

Podle záznamu hovorů mezi holčičkou a operátory tísňového volání to vypadá, že ostřelování v autě přežila jediná. Schovávala se před Izraelci mezi těly svých příbuzných. Její prosby o záchranu skončily, když bylo telefonní spojení přerušeno za zvuku další střelby.

10. února 2024 14:20 Čas čtení 0:49 Zmutovaní vlci z Černobylu šokovali vědce. Mohou být odolní vůči rakovině Zmutovaní vlci z Černobylu šokovali vědce. Mohou být odolní vůči rakovině

Záchranáři z palestinské společnosti Červený půlměsíc po 12 dnech v sobotu našli černé auto Kia, ve kterém rodina cestovala. Čelní sklo a palubní deska byly rozbité na kusy, po stranách vozidla byly vidět díry po kulkách. Kousek od auta našli také sanitku, která se vydala Hind na pomoc. Záchranáři, kteří na místo vyrazili kvůli koordinaci s izraelskou armádou až po několika hodinách, byli dle společnosti zabiti izraelskými silami. 

„Při příjezdu posádka potvrdila, že viděla auto, kde byla Hind uvězněná, a viděla ji. Poslední věc, kterou jsme slyšeli, byla nepřetržitá střelba,“ řekl pro BBC Nibal Farsakh, mluvčí palestinské společnosti Červený půlměsíc. 

Válečná pravidla říkají, že zdravotnický personál musí být chráněn a že zraněným lidem musí být poskytnuta lékařská péče, kterou potřebují, v co nejširším praktickém rozsahu a s co nejmenším zpožděním. Izrael dříve obvinil Hamás, že k přepravě zbraní a bojovníků používá právě sanitky.

Domů
Sdílet
Diskuse