Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
23. února 2024 12:30
Čas čtení 0:45

Do Česka přichází nový sníh, napadnout může v těchto krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka přichází nový sníh, napadnout může v těchto krajích
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok

Vyplývá to z nejnovější výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Kromě vydatného deště a povodňové bdělosti ústav nově varuje před novou sněhovou pokrývkou. Výstraha platí od pátečních 18:00 hodin do sobotního rána. 

„V pátek (23. 2.) večer a v noci na sobotu se očekávají intenzivnější srážky v jižních a jihovýchodních částech Čech a na Vysočině, které budou přecházet do sněžení i v nižších polohách. Je velmi pravděpodobné, že se zde bude místy vytvářet sněhová pokrývka.
Lokálně může napadnout až osm centimetrů mokrého sněhu, který bude během dne odtávat. Sníh může lámat větve a stromy a působit komplikace zejména v energetice a v dopravě,“ varoval ČHMÚ na sociální síti X.

Výstraha před sněhovou pokrývkou se týká Středočeského (Vlašim, Votice) a Jihočeského kraje (České Budějovice, Český Krumlov, Dačice, Jindřichův Hradec, Kaplice, Prachatice, Soběslav, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vimperk, Vodňany) a také Vysočiny (Havlíčkův Brod, Humpolec, Chotěboř, Jihlava, Pacov, Pelhřimov, Světlá nad Sázavou, Telč).

Domů
Sdílet
Diskuse