Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK Ilona Hobzová
27. února 2024 v 10:00
Čas čtení 0:51

AKTUÁLNĚ: Policie viní čtyři lidi a čtyři firmy kvůli dotacím v Českém tenisovém svazu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Policie viní čtyři lidi a čtyři firmy kvůli dotacím v Českém tenisovém svazu
Zdroj: Unsplash/John Fornander/volně k užití

Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje v sídle Českého tenisového svazu (ČTS). Podle Radiožurnálu prověřuje hospodaření a využívání státních dotací. Kromě sídla svazu zasahují detektivové rovněž v dalších městech, kde sídlí tenisové kluby.

„Mohu pouze sdělit, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ řekl ČTK mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Zástupci tenisového svazu na žádost o rozhovory nereagovali.

27. února 2024 v 9:05 Čas čtení 0:48 Pozor na nový trik některých bankomatů. Strhávají poplatky navíc Pozor na nový trik některých bankomatů. Strhávají poplatky navíc

Svaz měl podle Radiožurnálu vyplatit desítky milionů korun ze státní dotace spolku Orel Jednota Praha – Balkán, který vede vlivný tenisový funkcionář Vojtěch Flégl. Jen za rok 2021 mělo jít o více než 40 milionů korun, což byla takřka třetina celkové dotace, kterou svaz obdržel na podporu svého sportu v Česku. Část peněz určená na pořádání turnajů přitom měla skončit na účtech Fléglových firem.

Flégl je jedním z blízkých spolupracovníků prezidenta svazu Ivo Kaderky. Patří k členům dozorčí rady a Rady ČTS. Peníze určené na pořádání turnajů měl spolek dál vyplácet firmám za jednotlivé služby, přičemž některé z nich měly patřit právě Fléglovi nebo jeho rodinným příslušníkům.

Krátce před desátou hodinou informovala Česká televize, že policie obvinila čtyři lidi a čtyři firmy z dotačního podvodu a zjednání výhody v souvislosti se státními dotacemi pro Český tenisový svaz.

„V rámci vyšetřování provádí policejní orgán domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor na řadě míst v Praze i v dalších městech. S ohledem na probíhající úkony trestního řízení nebudou v současné době poskytovány bližší informace,“ uvedl podle ČTK dozorující státní zástupce Ondřej Trčka.

Domů
Sdílet
Diskuse