Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
29. února 2024 16:31
Čas čtení 0:26

Známý obchodní řetězec zavírá desítky poboček. V Česku jich má tři sta

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Známý obchodní řetězec zavírá desítky poboček. V Česku jich má tři sta
Zdroj: Veronika Szűcs Rajničová

Obchodní řetězec Pepco, který prodává vše od oblečení přes hračky až po domácí potřeby, v Rakousku končí. Uzavírá tam sedm desítek poboček.

Firma ve Vídni podala návrh na vyhlášení konkurzu. Pepco mělo v Rakousku i přes snahu managementu a prodejců ztráty, které už se nedaly zanedbávat.

29. února 2024 14:31 Čas čtení 0:41 Muž chtěl od pojišťovny peníze, uříznul si chodidla Muž chtěl od pojišťovny peníze, uříznul si chodidla

„Vytrvale opatrné a obtížné chování spotřebitelů v Rakousku, nadprůměrná inflace, vysoké provozní náklady a obecně negativní makroekonomický výhled měly zásadní negativní dopad na výsledky Pepco Austria,“ cituje TN.cz prohlášení společnosti.

Firma měla v Rakousku otevřených 73 poboček, v Česku jich má 297. Pepco se po stažení z rakouského trhu bude soustředit na místa, kde má větší možnosti růstu. Česko by mohlo být jedním z nich.

Pepco se vyskytuje v 19 evropských zemích a zaměstnává 31 tisíc lidí. Mezi lety 2022 a 2023 mu tržby vzrostly o 17 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse