Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Rok Petra Pavla ve funkci: Podívej se na nejdůležitější momenty

Jmenování ústavních soudců

Během prvního roku jmenoval Petr Pavel hned devět soudců Ústavního soudu. Jedním z jeho prvních úkolů bylo také vybrat nástupce dlouholetého předsedy Pavla Rychetského. Tím v srpnu 2023 jmenoval bývalého předsedu Nejvyššího správního soudu Josefa Baxu. 

Petr Pavel, Josef Baxa, Jmenování
Zdroj: Pražský hrad

Na motorce bez helmy 

V srpnu 2023 odvysílala stanice CNN Prima News záběry prezidenta, jak jede na své oblíbené motorce bez helmy, která je při jízdě na motocyklu povinná. Pavel se následně za incident omluvil a slíbil finančně podpořit lidi, do jejichž životů zasáhla dopravní nehoda. 

Mezi zájmy bývalého generála patří cestování, lyžování, fotografie, knihy a motocykl. Doma má také kočku jménem Micka.
Mezi zájmy bývalého generála patří cestování, lyžování, fotografie, knihy a motocykl. Doma má také kočku jménem Micka. Zdroj: Generál Pavel

Zasedání Valného shromáždění OSN

V září 2023 vyrazil prezident Pavel na pracovní cestu do USA, kde mimo jiné vystoupil na zasedání Valného shromáždění OSN. Ve svém projevu kritizoval ruskou vojenskou agresi vůči Ukrajině. Ve spojených státech se také setkal s prezidentem Korejské republiky, jordánským králem Abdaláhem II. či s generálním tajemníkem OSN Antóniem Guterresem. Třešničkou na dortu byl prezidentův běh v newyorském Central Parku. 

Petr Pavel
Zdroj: Pražský hrad
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse