Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
15. března 2024 11:45
Čas čtení 0:17

Šéf Evropské rady gratuluje Putinovi k vítězství v první den voleb

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Šéf Evropské rady gratuluje Putinovi k vítězství v první den voleb
Zdroj: TASR/AP Grigory Sysoev

Předseda Evropské rady Charles Michel v pátek sarkasticky poblahopřál ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení ve volbách, v nichž neměl žádného skutečného soupeře. Přitom hlasování v ruských prezidentských volbách začalo teprve v pátek.

„Rád bych pogratuloval Vladimiru Putinovi k jeho drtivému vítězství ve volbách, které dnes začínají,“ napsal Michel ve statusu na síti X. „Žádná opozice. Žádná svoboda. Žádná volba,“ dodal lakonicky.

Agentura AFP uvedla, že Putin bude nepochybně prohlášen za vítěze voleb, čímž si prodlouží vládu nad Ruskem o dalších šest let.

Putinovi ve volbách konkurují tři protikandidáti, všichni buď otevřeně podporují současného prezidenta, nebo se drží linie Kremlu, a jsou považováni za kandidáty bez šance.

Domů
Sdílet
Diskuse