Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
16. března 2024 17:50
Čas čtení 0:32

Tři Čechy zraněné na Ukrajině převezli vojáci do Prahy. Utrpěli vážná poranění

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tři Čechy zraněné na Ukrajině převezli vojáci do Prahy. Utrpěli vážná poranění
Zdroj: TASR/AP

Podle serveru Novinky se jedná o humanitární pracovníky, kteří jsou nyní v pražské Ústřední vojenské nemocnici.

Český vojenský letoun Casa dnes z polského Řešova přepravil do Prahy tři české občany, kteří utrpěli vážná zranění při dopravní nehodě na Ukrajině. Na dotaz ČTK to uvedli mluvčí ministerstva obrany David Polák a Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva zahraničí. 

„Armáda České republiky dnes během letu z polského Řešova přepravila tři české občany, kteří byli zraněni při autonehodě na Ukrajině. Ke zdravotnímu stavu nemáme oprávnění se vyjadřovat, dotyční jsou mimo ohrožení života,“ uvedl Polák.

Na řešení konzulárního případu se podle Wernerové podíleli diplomaté ze zastupitelských úřadu v Kyjevě, ve Lvově a Varšavě, mimo jiné zajišťovali převoz zraněných přes Ukrajinu. „Jde o tři české dobrovolníky. Při nehodě byl zraněn také čtvrtý dobrovolník – ukrajinský občan, který zůstává v zemi,“ uvedla. Z Ukrajiny převezly zraněné Čechy sanitky do Řešova, odkud je do Česka přepravil vyslaný armádní letoun.

Domů
Sdílet
Diskuse