Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Adam Tichý
28. března 2024 10:05
Čas čtení 0:43

Zaměstnanci České pošty si polepší. Od září se jim zvednou mzdy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zaměstnanci České pošty si polepší. Od září se jim zvednou mzdy
Zdroj: Česká pošta/propagační materiál/volně k užití

Česká pošta od 1. září zvedne svým zaměstnancům mzdy v průměru o 10 procent. Pošta jim zároveň v únoru a v březnu vyplatila mimořádné odměny za úspěšnou implementaci všech krizových opatření v roce 2023.

Zprávu uveřejnil státní podnik na svém webu. Podle generálního ředitele České pošty Miroslava Štěpána se vedení firmy rozhodlo navýšit mzdy, protože transformace pošty jde správným směrem. Štěpán dále uvedl, že nejvíce dostanou přidáno listovní doručovatelé, protože prioritou pošty je neustálé posilování kvality doručování.

27. března 2024 15:30 Čas čtení 1:55 Praha klesla na nové dno, krize bydlení je tam nejhorší v celé Evropě. Dá se s tím vůbec něco dělat? Praha klesla na nové dno, krize bydlení je tam nejhorší v celé Evropě. Dá se s tím vůbec něco dělat?

Zmíněná transformace státního podniku začala již minulý rok. Poté, co ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) oznámil, že poště hrozí insolvence, bylo zrušeno 300 poboček po republice. Dále bylo propuštěno přibližně 1600 z celkových 23 tisíc zaměstnanců firmy.

Po obtížném minulém roce tak přichází pro zaměstnance dobré zprávy. „Zajistit každodenní fungování České pošty včetně náročného předvánočního období v době probíhající transformace klade nesmírné nároky na všechny zaměstnance naší firmy. Rád bych proto ocenil všechny, kteří se na implementaci krizových opatření podíleli a snažili se přitom minimalizovat dopad na naše klienty,“ uvedl dále ke zvyšování mezd Štěpán.

Domů
Sdílet
Diskuse