Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
3. dubna 2024 14:40
Čas čtení 0:51

FOTO: Bývalý český politik chodí v mikině s válečným Z. „Podporuji zánik státu Ukrajina,“ vzkázal

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Bývalý český politik chodí v mikině s válečným Z. „Podporuji zánik státu Ukrajina,“ vzkázal
Zdroj: Profimedia

Jde o bývalého pardubického politika a někdejšího předsedu Strany zelených Pavla Křivku.

Křivku v Pardubicích vyfotil reportér Lidových novin Tomáš Vlach, fotografie se objevila na sociálních sítích. „Pardubičtí kriminalisté se případem zabývají od samého počátku a prověřují veškeré jeho okolnosti. Více informací poskytneme, jakmile to bude možné,“ uvedli policisté na X.

2. dubna 2024 15:34 Čas čtení 1:01 V těchto městech se nejvíc zvýšil pronájem. První je Praha, druhé místo tě zaskočí V těchto městech se nejvíc zvýšil pronájem. První je Praha, druhé místo tě zaskočí

„Podporuju zánik státu Ukrajina. Jeho existence nemá smysl. Utíkají z ní lidé, vylidňuje se,“ uvedl Křivka v reakci pro MF DNES. Dodal, že oblečení s proruskými motivy koupil v Číně. „Tam je toho spousta. Vrátil jsem se z Číny nedávno, byl jsem tam učit češtinu. (...) Jen mne mrzí, že včas nepřišlo tričko se Stalinem, to jsem chtěl také,“ dodal.

Přiznal, že v oblečení chodí už delší dobu a zatím mu nikdo nenadával. „Politicky už činný nejsem. Jen chci podporovat v evropských volbách jednoho kandidáta SPD. Jinak co se týče té mikiny, tak jsem si řekl, že mne Fialova vláda už štve tolik, že se přestanu bát a vezmu si ji na sebe,“ doplnil.

Server neovlivní.cz v roce 2022 zjistil, že by se v Česku mělo použití symbolu, který vyjadřuje souhlas s okupací Ukrajiny, vymáhat podobně jako užití nacistické svastiky. Možný postih potvrdily Seznam Zprávám jak Policie ČR, tak Ministerstvo vnitra.

Domů
Sdílet
Diskuse