Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Nina Miščíová
4. května 2024 9:42
Čas čtení 0:28

VIDEO: Íránská mravnostní policie zatkla další ženu s odhalenými vlasy. Svázanou ji vlekli do auta

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Íránská mravnostní policie zatkla další ženu s odhalenými vlasy. Svázanou ji vlekli do auta
Zdroj: Unsplash/IsaaK Alexandre KaRslian/volně k užití

Hrozí jí vězení za porušení pravidel oblékání.

Protivládní protesty otřásly Íránem v září 2022. Vzpouru odstartovalo zatčení a následná smrt dvaadvacetileté ženy jménem Mahsá Amíní, informují Novinky.

Mravnostní policie se vrátila do ulic Teheránu v červenci 2023. V posledních dnech otřásá Teheránem zatčení další ženy, která neměla zahalené vlasy. Případ se stal 30. dubna a na veřejnost se dostal díky videu zveřejněnému agenturou AP.

Na záběrech vidět, jak tamní mravnostní policie zatkla ženu s odhalenými vlasy a svázanou ji vlekli do auta. Nyní jí hrozí vězení.

Po střetu s mravnostní policií zemřela v loňském roce teprve 16letá dívka. Íránský parlament v loňském roce přiostřil tresty pro ženy a dívky, které poruší pravidla oblékání. Ženy, které označí jako „nevhodně oblečené“, mohou být odsouzeny k 10 letům za mřížemi.

 

Domů
Sdílet
Diskuse