Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. května 2024 7:00
Čas čtení 0:28

Sedmnáctiletý mladík zbil politika, přišel se přihlásit na policii s maminkou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sedmnáctiletý mladík zbil politika, přišel se přihlásit na policii s maminkou
Zdroj: TASR/AP

Na policii v Drážďanech se přihlásil 17letý mladík, který se přiznal k napadení europoslance za Sociálnědemokratickou stranu (SPD) Matthiase Eckeho.

Mladý muž podle informací deníku Bild dorazil na policejní stanici v noci ze sobotu na neděli v doprovodu své matky. Údajně mu bylo umožněno odejít domů za speciálních podmínek, příští výslech se uskuteční za přítomnosti právníka. 

Mladík v minulosti podle policie nebyl trestaný. Vyšetřování bude probíhat na svobodě, neboť nehrozí jeho útěk za hranice. I nadále je vyhlášeno pátrání po zbylých útočnících, kteří se napadení zúčastnili. 

Útok se odehrál v pátek po 22. hodině, když Ecke rozvěšoval volební plakáty své strany. „Najednou se objevili tři nebo čtyři cizí lidé, uráželi celý tým, který plakáty vylepoval, a pak ho (Eckeho) najednou začali brutálně mlátit,“ uvedl pro Bild předseda saské SPD Henning Homan. Zraněný politik následně skončil v nemocnici, kde podstoupil operaci. 

Domů
Sdílet
Diskuse