Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
22. srpna 2023 19:05
Čas čtení 2:12

Začala s prostitucí, protože neměla na nájem. Zuzana popisuje život sexuální pracovnice

Kategorie:
Rozhovory
Uložit Uložené

V dalším díle pořadu Hlubiny představujeme Zuzanu. Ta kvůli finanční tísni začala coby studentka vysoké školy s prostitucí, u které zůstala deset let. Založila také spolek, který pomáhá dalším ženám z branže.

Zuzana Hlubiny sexuální pracovnice
Hlubiny se Zuzanou. Zdroj: Refresher
Trigger warning: Upozorňujeme na výskyt tématu sexuálního násilí v tomto textu a videu. Pokud tě podobný obsah znepokojuje a traumatizuje, nedoporučujeme ve čtení ani sledování pokračovat.

Se Zuzanou se propojujeme skrz spolek, který se snaží podporovat další ženy ze sexbyznysu a mluvit o sociálně motivované prostituci. To, že právě práva žen jsou pro ni velkým tématem, je jasné už z několika telefonátů, které proběhnou před natáčením. 


Poprvé se setkáváme v kavárně a Zuzana začne vyprávět o tom, jak vlastně vypadá její život. Popisuje práci na projektech pro spolek a říká, že ji tahle práce udržuje v mentální kondici.


„Je fajn dělat i nějaké projekty hlavou a nepřemýšlet jen o tom, kolik máte klientů a co si koupíte,“ říká. Klientů má prý zhruba 30 týdně a za hodinu svého času si účtuje 1500 korun. 


„Většinou jezdím někam za nimi, nedělám to u sebe doma,“ vysvětluje. Za deset let kariéry už měla prý něco kolem šesti tisíc sexuálních partnerů, přesné číslo ale neví.


Jinak žije velmi spořádaný život, už roky žije s partnerem, který o práci ví. „Neříkám mu úplně do detailu, co v práci dělám, ale ví, čím se živím, a je s tím v pohodě,“ vysvětluje. 

1. srpna 2023 18:15 Čas čtení 2:21 Jitku od dětství zneužíval soused. Nevěřila jí rodina ani policie (Hlubiny) Jitku od dětství zneužíval soused. Nevěřila jí rodina ani policie (Hlubiny)

Nouzové řešení

I když už je v sexbyznyse celou dekádu, původní záměr to nebyl a dovedla ji k tomu spíš špatná životní situace. 


„Jsem z rodiny, která neměla moc peněz. Když jsem byla na vysoké škole, měla jsem studentskou půjčku a přišla jsem náhle o práci. Stát mi nepomohl, protože mi bylo řečeno, že se o mě mají starat rodiče, a nemohla jsem narychlo najít nic, co by mi pomohlo zaplatit nájem,“ vysvětluje.

„Říkala jsem si, že když už jsem se životním průšvihem dostala k téhle práci, tak aspoň můžu někomu pomoct.“


Aby neskončila na ulici, dostala se na první privát. „Myslela jsem, že to bude nárazové. Pak se mi ale stalo to, co se stane mnoha ženám. Za jeden den jsem si vydělala tolik, abych nájem v pohodě zaplatila, a ještě jsem měla peníze navíc,“ říká. 


Dlouhou dobu svou kariéru držela jako tajemství, po čase se svěřila kamarádkám, které ji podpořily. Rodině ale doposud o svém povolání neřekla. I to je jeden z důvodů, proč v Hlubinách vystupuje anonymně pod změněným jménem a bez odkrytí tváře. 

8. srpna 2023 18:02 Čas čtení 2:22 „Chtěl jsem, aby mě lidé viděli takového, jaký jsem.“ Antonín v dospívání zjistil, že se necítí jako žena „Chtěl jsem, aby mě lidé viděli takového, jaký jsem.“ Antonín v dospívání zjistil, že se necítí jako žena

Její příběh s okolnostmi, proč začala s prostitucí, není vůbec neobvyklý. Díky spolku má totiž zkušenost s tím, že většina žen v prostituci končí ze stejných důvodů jako ona. 

„Lidé si myslí, že většina žen do toho jde z jiných důvodů. Je ale fakt, že drtivá většina sexuálních pracovnic jsou studentky, matky samoživitelky nebo třeba ženy po padesátce, které nemohou najít práci a dělají to kvůli finanční tísni,“ říká Zuzana. 

I to bylo pro Zuzanu motivací k založení spolku, který podobným ženám pomáhá. „Říkala jsem si, že když už jsem se životním průšvihem dostala k téhle práci, tak aspoň můžu někomu pomoct,“ říká. 

Celý příběh najdeš kromě na webu i na YouTube kanále a také na Spotify. Zuzana v něm vypráví o zkušenostech s prostitucí i o tom, jaký dopad má práce na její osobní život, vztah k sobě samé a jestli rozhodnutí stát se prostitutkou lituje. 
Dej nám vědět do komentářů, jak se ti pořad Hlubiny líbí. A pokud se s námi chceš podělit o vlastní životní příběh, kdy se s tebou třeba osud moc nemazal, napiš na [email protected].
Zpět
Sdílet
Diskuse