Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
13. května 2024 v 23:09
Čas čtení 0:45

MS v hokeji: Česko prohrálo se Švýcarskem 1:2 po samostatných nájezdech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
MS v hokeji: Česko prohrálo se Švýcarskem 1:2 po samostatných nájezdech
Zdroj: TASR/AP

Česká hokejová reprezentace má za sebou další zápas a odnáší si z něj alespoň bod.

Po dvou vítězných zápasech Česko na turnaji poprvé prohrálo. Nad jeho síly bylo Švýcarsko, které v pondělním zápase vyhrálo 2:1. O vítězi zápasu rozhodly samostatné nájezdy.

13. května 2024 v 12:30 Čas čtení 1:12 Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš

V první třetině bojovali Češi s důraznou obranou soupeře. Švýcarsko vstoupilo do zápasu lépe, když využilo přesilovou hru, a zásluhou Kevina Fialy se ve 14. minutě dostalo do vedení 1:0. Česká reprezentace dokázala vyrovnat v druhém dějství, kdy také využila početní výhodu. Ve 36. minutě překonal švýcarského brankáře Matěj Stránský.  

Radost po gólu Matěje Stránského.
Radost po gólu Matěje Stránského. Zdroj: TASR/AP

V závěrečné dvacetiminutovce žádný gól nepadl a zápas dospěl do prodloužení. V něm dostal dvouminutový trest Michal Kempný za vražení na hrazení a Švýcaři měli početní výhodu 4 : 3. Těžké chvíle ale Česko zvládlo. Ani nastavený čas ale o vítězném týmu nerozhodl a došlo na samostatné nájezdy.

Za Švýcarsko skórovali Kevin Fiala a Philipp Kurashev. Za Česko nájezd proměnil pouze Matěj Stránský a národní tým si za prohru 1:2 po nájezdech odnesl jeden bod. Další zápas čeká českou reprezentaci ve středu proti Dánsku.

Domů
Sdílet
Diskuse