Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
26. května 2024 v 16:01
Čas čtení 1:00

VIDEO: Ruské bomby zasáhly nákupní centrum v Charkově. Počet obětí se vyšplhal na 11

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Bomby zasáhly hypermarket v sobotu během dne, kdy se uvnitř nacházelo mnoho lidí.

Počet obětí sobotního ruského útoku na hypermarket v Charkově na severovýchodě Ukrajiny vzrostl na 11. Oznámil to v neděli gubernátor Charkovské oblasti Oleh Synehubov.

Podle ukrajinských představitelů byl hypermarket zasažen dvěma ruskými řízenými bombami. V důsledku útoku vypukl na ploše 10 tisíc metrů čtverečních rozsáhlý požár, který se později podařilo uhasit.

„Počet obětí v hypermarketu Epicenter se bohužel zvýšil na 11,“ napsal Synehubov v příspěvku na platformě Telegram. Mezi mrtvými jsou i dva zaměstnanci hypermarketu prodávající stavební materiál, dodal. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj útok odsoudil jako podlý. V sobotu uvedl, že v době útoku se uvnitř velkoobchodu mohlo nacházet více než 200 lidí.

Francie útok odsoudila

Útok na hypermarket v Charkově odsoudil také francouzský prezident Emmanuel Macron. „Francie cítí bolest Ukrajinců a zůstává plně mobilizována po jejich boku,“ uvedl v příspěvku na sociální síti X.

24. května 2024 v 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

Druhé největší ukrajinské město Charkov, kde stále žije více než milion obyvatel, leží na hranicích s Ruskem a pravidelně se stává terčem raketových útoků ruských sil.

Domů
Sdílet
Diskuse