Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
31. května 2024 v 8:56
Čas čtení 0:43

Anti-sex postele a veganská strava. Takto budou letos vypadat olympijské hry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Anti-sex postele a veganská strava. Takto budou letos vypadat olympijské hry
Zdroj: Unsplash / Bryan Turner

Soutěžící účastníci letošních olympijských her v Paříži budou během klání spát na anti-sex postelích. Organizátoři oznámili, že objednali stejné typy postelí, které se používaly i na hrách v Tokiu v roce 2020.

Letošní účastníci olympijských her v Paříži budou během pobytu spát na anti-sex postelích. Organizátoři oznámili, že objednali stejné typy lůžek, které se používaly i na hrách v Tokiu v roce 2020.

16 tisíc kusů matrací vyrobila japonská společnost Airweave a dodává je do Paříže před slavnostním zahájením 26. července, jak píše deník New York Post.

28. května 2024 v 9:24 Čas čtení 0:31 Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů

Fotografie dvojlůžkových matrací vyrobených z polyethylenu, umístěných v kartonovém postelovém rámu, vzbudily mnoho zvědavosti a spekulací. Debatuje se o tom, zda byly postele navrženy speciálně proto, aby zabránily milostným hrátkám.

I občerstvení na hrách projde změnou. V areálu nebudou k dostání bramborové hranolky ani jiné francouzské pochoutky. Namísto toho se zde budou podávat vegetariánské hotdogy a müsli z quinoy.

Denně se během olympiády a paralympiády vydá kolem 45 tisíc jídel. Šéfkuchaři Charles Guilloy a Stéphane Chicheri si menu složené z vegetariánské šavarmy, hummusu se sladkými brambory, nakládaného zelí, falafelu z červené řepy a grilovaného lilku s uzenou paprikou pochvalují.

To má ke klasické francouzské kuchyni sice daleko, na oteplující se planetě má však uhlíková stopa před tradičními pochoutkami přednost. Rostlinné výrobky jsou k tomu tedy ideálním prostředkem.

Domů
Sdílet
Diskuse