Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. června 2024 v 11:22
Čas čtení 0:29

Inspekce varovala před okurkami z Lidlu, obsahovaly obrovské množství pesticidů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Inspekce varovala před okurkami z Lidlu, obsahovaly obrovské množství pesticidů
Zdroj: Státní zemědělská a potravinová inspekce ČR

Maximální povolený limit překročily až třicetkrát.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varovala před salátovými okurkami z Lidlu. Potravina více než třicetkrát překročila maximální povolený limit pro obsah pesticidu formetanate.

Lidl, okurky
Zdroj: Státní zemědělská a potravinová inspekce ČR

Konkrétně šlo o okurky řeckého původu. Vzorek šarže L 12-02 odebrala inspekce 25. března v obci Stránecká Zhoř nedaleko Velkého Meziříčí. 

4. června 2024 v 16:40 Čas čtení 0:56 Kasárna Karlín zavírají. Důvodem je prý nezákonné využití prostor Kasárna Karlín zavírají. Důvodem je prý nezákonné využití prostor

„Ohledně nálezu SZPI jsme se obratem obrátili na našeho dodavatele. Ten v tuto chvíli důkladně prověřuje možné příčiny, aby mohl přijmout odpovídající opatření a zabránit tomu, aby se něco podobného v budoucnu opakovalo,“ řekla televizi Nova vedoucí firemní komunikace společnosti Lidl Eliška Froschová Stehlíková.

Domů
Sdílet
Diskuse