Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
PŘEHLED: Seznam se s novými europoslanci a europoslankyněmi

Stačilo! 

Kateřina Konečná

Předsedkyně KSČM, kterou v Evropském parlamentu čeká již třetí volební období. Poprvé byla do funkce zvolena již v roce 2014. Po prohraných parlamentních volbách v roce 2021 nahradila v čele komunistů Vojtěcha Filipa. 

Ondřej Dostál 

Nově zvolený europoslanec v minulosti působil v Pirátské straně. Je odborníkem na oblast vztahů práva a zdravotnictví, v roce 2023 se objevil na protivládních demonstracích organizovaných Jindřichem Rajchlem. 

Kateřina KonečnáOndřej Dostál.
Zobrazit galerii
(2)

STAN a osobnosti pro Evropu 

Danuše Nerudová

Ekonomka a vysokoškolská pedagožka, která v minulosti působila jako rektorka brněnské Mendelovy univerzity. V roce 2023 kandidovala na prezidentku České republiky.

Jan Farský

Bývalý starosta severočeského města Semily. Do roku 2022 byl poslancem Poslanecké sněmovny. Od roku 2013 je ředitelem think-tanku STAR.

Danuše Nerudová.Jan Farský.
Zobrazit galerii
(2)

Piráti

Markéta Gregorová

Jedinou pirátskou europoslankyní bude po letošních volbách Markéta Gregorová, která byla zvolena již podruhé. Dřívější brněnská zastupitelka je od roku 2024 místopředsedkyní Pirátů.  

Markéta Gregorová
Zdroj: Česká pirátská strana

SPD a Trikolora

Ivan David

Svého jediného poslance bude mít po letošních volbách také koalice SPD a Trikolory. Ivan David je povoláním psychiatr, na sklonku 90. let působil jako ministr zdravotnictví v Zemanově vládě. V europarlamentu zasedá od roku 2019. 

Ivan David.
Ivan David. Zdroj: Wikimedia Commons / ovac – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse