Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Vincenc Novák
18. června 2024 v 14:03
Čas čtení 0:34

Itálii zasáhne tlaková výše Mínós. Africký vzduch přinese extrémní teploty nad 40 stupňů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Itálii zasáhne tlaková výše Mínós. Africký vzduch přinese extrémní teploty nad 40 stupňů
Zdroj: Unsplash / Spring Fed Images

Na Apeninský poloostrov míří horký vzduch z Afriky, který s sebou přinese teploty přesahující 40 stupňů. Na Sicílii a Sardinii může být až 44 stupňů.

Jak informuje server Novinky.cz, vlna veder způsobená tlakovou výší Mínós, jak ji meteorologové pojmenovali, zasáhne Itálii v době, kdy v zemi již nastaly letní prázdniny. V úterý by tam měly teploty podle meteorologů dosáhnout 32 až 34 stupňů, v Apulii, na Sicílii a Sardinii na jihu země až 36 stupňů. 

16. června 2024 v 11:00 Čas čtení 1:00 PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto

Od středy do pátku se pak oteplí ještě více. V Římě, Florencii, Maceratě či v Neapoli vystoupají teploty na 40 stupňů, Sicílie a Sardinie očekávají dokonce až 44 stupňů. Teploty budou podle italského webu ilmeteo.it dokonce o deset stupňů vyšší, než je v daném období běžné. 

Horký africký vzduch již zasáhl v uplynulých dnech také Řecko a Kypr. Vysoké teploty zaznamenali i v Turecku, Bulharsku či v Severní Makedonii. Podle amerického Národního úřadu pro oceán a atmosféru (NOAA) se letos v létě musí zejména Středomoří připravit na vlny veder, které budou podobné těm loňským. 

Domů
Sdílet
Diskuse