Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
22. června 2024 v 16:00
Čas čtení 0:28

Turisté odpalovali ohňostroj z jachty. Zapálili řecký ostrov

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Co se děje: Turisté na jachtě u pobřeží řeckého ostrova Hydra odpálili ohňostroj, a to i přes varování před manipulací s ohněm. Zapálili tak jediný les na ostrově.

  • Ohňostroj odpálený z jachty způsobil požár na řeckém ostrově Hydra. Jiskry následně zapálily jediný borový les na ostrově.
  • Pachatelé se nejprve snažili požár uhasit sami, ale následně byli nuceni zavolat hasiče.
  • Hasičům se zatím nepodařilo dostat požár pod kontrolu.

Proč je to důležité: Řecko v posledních dnech zachvátily požáry po celé zemi. Právě proto byli občané varováni před manipulací s ohněm. Podle řeckých hasičů vypuklo v zemi za posledních 24 hodin až 64 požárů.

Širší souvislosti: Oblast zapálená ohňostrojem je těžko přístupná a hasiči mohou požár hasit pouze ze vzduchu nebo z moře. Starosta ostrova Hydra reagoval v rozhovoru pro řeckou televizi s krajním rozhořčením a oznámil, že nezávisle na ústředních orgánech podají obyvatelé ostrova na pachatele trestní oznámení.

požiar
Zdroj: X/@greekcitytimes
Domů
Sdílet
Diskuse