Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Vondráková
23. června 2024 v 12:29
Čas čtení 0:56

POSTUPOVÁ MATEMATIKA: Češi se na Euru trápí, stále ale mají šanci na postup. Co se musí stát?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
POSTUPOVÁ MATEMATIKA: Češi se na Euru trápí, stále ale mají šanci na postup. Co se musí stát?
Zdroj: ČTK/PA/Andrew Milligan

Ve dvou zápasech získala česká reprezentace na mistrovství Evropy ve fotbale jen jediný bod, postup do osmifinále je však stále možný.

V prvním zápase turnaje podlehli Češi Portugalsku 1:2 a poté remizovali s Gruzií 1:1. Ve středu je poté čeká Turecko. Pokud se jim ho podaří porazit, skončí ve skupině na druhém místě a tím automaticky postoupí dále.

22. června 2024 v 17:00 Čas čtení 0:31 EURO 2024: Češi remizovali s Gruzií 1:1, skóroval Patrik Schick EURO 2024: Češi remizovali s Gruzií 1:1, skóroval Patrik Schick

Do osmifinále se však dostanou i týmy na třetím místě, konkrétně čtyři nejlepší ze všech skupin. Letos se navíc zdá, že pro postup budou stačit jen dva body. V tom případě by českému týmu stačilo s Tureckem remizovat a získat jen jeden bod, informuje server Aktuálně.cz.

Samotný zisk dvou bodů však stačit nebude, stále je potřeba skončit mezi prvními čtyřmi týmy na třetím místě. Ve skupině D a E již šance zhasla, oba týmy na třetím místě zde mají tři body. Ve zbylých skupinách však naděje zůstává, v tabulce třetích týmů o postupu rozhodují body, rozdíl ve skóre, vstřelené branky, počet výher, počet žlutých a červených karet a postavení po kvalifikaci.

22. června 2024 v 8:30 Čas čtení 6:46 Petr si všiml, že na závodech formule 1 nemají fanoušci kde spát. Postavil na tom byznys a z 10 tisíc udělal miliony Petr si všiml, že na závodech formule 1 nemají fanoušci kde spát. Postavil na tom byznys a z 10 tisíc udělal miliony

Aby se české reprezentaci podařilo postoupit i s pouhou remízou proti Turecku, potřebuje například, aby Skotsko ve skupině A remizovalo s Maďarskem a Chorvatsko ve skupině B s Itálií, přičemž Albánie podlehla Španělsku. Podobná situace je i ve skupině C, kde se utká momentálně dvoubodové Slovinsko s Anglií.

Vzhledem k tomu, že je náš tým rozlosován až ve skupině F, se potká s Tureckem až ve středu večer. Již před zápasem tak bude vědět, kolik bodů v zápase potřebuje získat, a díky tomu bude moci upravit svou taktiku.

Domů
Sdílet
Diskuse