Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Vondráková
23. června 2024 v 12:40
Čas čtení 0:33

NOVÝ PRŮZKUM: Komunisté zpátky ve Sněmovně. ANO má pořád obrovský náskok

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
NOVÝ PRŮZKUM: Komunisté zpátky ve Sněmovně. ANO má pořád obrovský náskok
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek

Z vládních stran si nejhůře vede KDU-ČSL, propadla se až na polovinu potřebné hranice. Do Sněmovny by se nedostala ani TOP 09, nad pět procent se naopak dostali komunisté.

Podle nového průzkumu agentury STEM pro CNN Prima NEWS mezi voliči stále vede hnutí ANO se ziskem téměř 33 procent hlasů. Druhé místo obsadila ODS s téměř 15 procenty. V Parlamentu by je doplnili poslanci Pirátů, SPD, STAN a KSČM.

Naopak by neuspěla TOP 09 se čtyřmi a půl procenty, KDU-ČSL se dvěma a půl procenty ani SOCDEM se stejným výsledkem. Na dvou procentech poté skončili Zelení a Svobodní.

21. června 2024 v 13:00 Čas čtení 4:42 Co bude s Kasárny Karlín? Ve hře je školka nebo byty, architekti navrhli i bizarní přestavbu Co bude s Kasárny Karlín? Ve hře je školka nebo byty, architekti navrhli i bizarní přestavbu

Posílily tak především momentálně nevládní strany, především Přísaha (3,7 procenta) a Motoristé sobě (2,7 procenta). Ačkoliv ani jedna samostatně potřebná procenta nezískala, v případě vytvoření koalice by se jim to podařit mohlo. 

Nedávné volby do europarlamentu zaregistrovaly rekordní účast a voliče donutily zorientovat se v politickém dění. „Což se v modelu promítá očekávanou vyšší účastí než v minulých měsících,“ upozornila agentura STEM pro CNN Prima NEWS.

Domů
Sdílet
Diskuse