Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Ondřej Mrázek
24. června 2024 v 10:06
Čas čtení 0:52

David Pastrňák posedmé vyhrál Zlatou hokejku. Skokanem roku je další hrdina MS

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
David Pastrňák posedmé vyhrál Zlatou hokejku. Skokanem roku je další hrdina MS
Zdroj: TASR/AP

Po zlatém úspěchu na domácím šampionátu přichází sladká tečka v podobě oceňování nejlepších českých hokejistů uplynulé sezóny.

Žádné překvapení, tak by se dal shrnout letošní ročník soutěže Zlatá hokejka. V ní totiž už posedmé zvítězil současný král českých hokejistů David Pastrňák, který tak dál stíhá rekord Jaromíra Jágra (ten byl oceněn 12krát). Výhra Pastrňáka nezaskočila absolutně nikoho, střelec zlatého gólu se stal zároveň už poněkolikáté i nejlepším českým kanonýrem v zámoří.

24. června 2024 v 8:27 Čas čtení 0:50 Víkendový zápas na Euru vyděsil fanoušky na stadionu i u televize. Fotbalista zůstal ležet bezvládně na zemi Víkendový zápas na Euru vyděsil fanoušky na stadionu i u televize. Fotbalista zůstal ležet bezvládně na zemi

Sladké vítězství rodáka z Havířova, který má za sebou další povedenou sezónu, ale není jediný příběh hodný vyprávění. Na druhém místě coby skokan roku totiž skončil brankář Lukáš Dostál, který loni nedostal v hlasování jediný bod, jenom aby jich letos obdržel 516.

„Do desítky jsem se dostal vůbec poprvé; a hned skončit na druhém místě, navíc v takhle mladém věku, je skvělé. Nesmírně si toho vážím, vždyť tu máme spoustu úžasných hráčů,“ vzkázal 23letý gólman, jeden z hrdinů zlaté reprezentace, jenž vychytal na mistrovství tři čistá konta.

Třetí pak skončil po právu další snajpr českého národního výběru, zatím stále ještě útočník Caroliny Martin Nečas. Ten si sice o jednu příčku oproti loňsku pohoršil, mrzet ho to ale nejspíš nebude. Celkově skončilo v první desítce osm letošních reprezentantů.

Domů
Sdílet
Diskuse