Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
24. června 2024 v 8:27
Čas čtení 0:50

Víkendový zápas na Euru vyděsil fanoušky na stadionu i u televize. Fotbalista zůstal ležet bezvládně na zemi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Víkendový zápas na Euru vyděsil fanoušky na stadionu i u televize. Fotbalista zůstal ležet bezvládně na zemi
Zdroj: Getty Images

Duel mezi Maďarskem a Skotskem poznamenala událost, při níž útočník Barnabas Varga zůstal po srážce se skotským brankářem Angusem Gunnem ležet v bezvědomí.

K situaci, kterou mnozí přirovnávali k hororovému incidentu s dánským fotbalistou Christianem Eriksenem na minulém Euru, došlo poté, co se Varga střetl s loktem skotského brankáře Anguse Gunna. Ten se snažil vyboxovat z vápna přicházející centr, zasáhl však nebezpečně do oblasti spánku Vargu, který se ihned zřítil k zemi.

23. června 2024 v 12:29 Čas čtení 0:56 POSTUPOVÁ MATEMATIKA: Češi se na Euru trápí, stále ale mají šanci na postup. Co se musí stát? POSTUPOVÁ MATEMATIKA: Češi se na Euru trápí, stále ale mají šanci na postup. Co se musí stát?

Následující vteřiny všem tuhla krev v žilách, když pozorovali dění na hřišti a opařené fotbalisty. Maďaři se seběhli ke svému spoluhráči a brzy je následovali i lékaři. Jakmile si přítomní uvědomili vážnost situace, když se Varga nezvedal, byla okamžitě přivolána další pomoc. Mezitím organizátoři i hráči obestoupili ošetřovaného, aby na něj nemohly mířit kamery. Bylo jasné, že tohle není žádná maličkost.

Po pár minutách byl Varga naložen na nosítka a v doprovodu lékařů a za potlesku přítomných fanoušků, stále však skrýván pod dekami, odnesen do útrob stadionu, odkud byl posléze převezen do nemocnice.

„Je v péči lékařů v nemocnici ve Stuttgartu. V případě jakýchkoli novinek vás budeme o jeho stavu neprodleně informovat,“ uvedli zástupci Maďarska v příspěvku na sociální síti X. Podle tamějších médií útočník utrpěl zlomeninu lícní kosti a v nejbližších týdnech se bude zotavovat. Německý Deutsche Welle uvedl, že je fotbalista stabilizovaný. Naštěstí tedy nedošlo k ničemu vážnějšímu.

Domů
Sdílet
Diskuse