Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. června 2024 v 7:38
Čas čtení 0:33

Nedávné bouřky a krupobití způsobily obří škody. Pojišťovny budou vyplácet miliony

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nedávné bouřky a krupobití způsobily obří škody. Pojišťovny budou vyplácet miliony
Zdroj: Pexels/Tsvetoslav Hristov/volně k užití

Od pátečního večera do sobotního rána vyjížděli hasiči k více než tisícovce případů. Nejhorší byla situace v Moravskoslezském, Jihomoravském a Libereckém kraji.

Podle informací České televize tak intenzivní bouřky způsobily škody za více než 100 milionů korun. Nejhorší škody napáchaly obří kroupy. Zatím největší zaznamenaná kroupa se objevila na Znojemsku a dosáhla téměř 10 centimetrů. Sami meteorologové uvedli, že se jednalo o jednu z nejvýraznějších kroupových situací za řadu let.

24. června 2024 v 15:19 Čas čtení 0:28 Slovenská policie našla dezinformátora Zítka. Hledala ho dva měsíce Slovenská policie našla dezinformátora Zítka. Hledala ho dva měsíce

„Za škody vyplatíme klientům desítky milionů korun, krupobití zasáhlo spíše menší oblasti, ale s vysokou intenzitou,“ upozornila Petra Martinková, ředitelka Agra pojišťovny. Ačkoliv kroupy dosahovaly mnohdy obřích rozměrů, škody napáchaly i ty menší.

„Pro zemědělce je tedy taková událost o to bolestnější,‘‘ připomněla Martinková. Letos se jim totiž poměrně dařilo, jelikož na rozdíl od minulých let je tolik netrápilo sucho. Sklizeň obilovin ani řepky ještě nebyla zahájena, otázkou tak zůstává, kolik úrody na polích zbylo. „Předpokládáme, že během pondělí a úterý hlášených škod ještě významně přibude. Naše týmy likvidátorů jsou připraveny,“ dodala Martinková.

Domů
Sdílet
Diskuse