Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
1. července 2024 v 17:10
Čas čtení 0:44

Humanitární Koridor UA je po dvou letech provozu v ohrožení. Tady můžeš přispět

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Humanitární Koridor UA je po dvou letech provozu v ohrožení. Tady můžeš přispět
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky

Po více než 200 tisíc najetých kilometrů potřebuje Mercedes-Benz Actros 1845 opravu prasklé hlavy motoru. Organizátoři zatím přišli s přechodným řešením.

Původně jen banální únik chladicí kapaliny nakonec vyjde v opravách na 200 tisíc korun. Koridor však svůj provoz zatím nepřerušil, v provozu je momentálně nový vůz DAF XF460.

1. července 2024 v 10:50 Čas čtení 0:41 Wimbledon 2024: Toto je program Čechů a Češek Wimbledon 2024: Toto je program Čechů a Češek

Momentálně akutní porucha mercedesu však není jediná, kterou musí organizace financovat, i ostatní vozy potřebují lehké opravy. Celkově se tak na platformě Donio snaží vybrat 350 tisíc korun. Do konce sbírky zbývá ještě 48 dní.

„Opravíme vlajkovou loď Koridoru a dáme jí druhou šanci! Opravíme i nový přírůstek Koridoru! Zvýšíme kapacitu Koridoru na dvojnásobek! Pojďte do toho s námi,“ vyzývají organizátoři na stránkách sbírky.

1. července 2024 v 8:00 Čas čtení 7:17 Navštívili jsme „první no-go zónu v Česku“. Adresa Mojžíř je pro člověka horší než zápis v rejstříku Navštívili jsme „první no-go zónu v Česku“. Adresa Mojžíř je pro člověka horší než zápis v rejstříku

Koridor UA je nezisková organizace tvořená dobrovolníky a dobrovolnicemi. Jejím cílem je pomoct na Ukrajině vnitřně vysídleným lidem a obětem válečného konfliktu. „Spolupracujeme s místními samosprávami a organizacemi, a proto jsme dobře informováni o aktuální situaci. Přinášíme humanitární pomoc, ale nejen tu. Do spektra naší pomoci patří také řada kulturních a rozvojových projektů,“ uvádí na svých stránkách. 

Domů
Sdílet
Diskuse