Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
13. července 2024 v 11:59
Čas čtení 1:40

Alec Baldwin nepůjde do vězení. Soud nečekaně zamítl obžalobu

Kategorie:
Osobnosti
Uložit Uložené
Alec Baldwin nepůjde do vězení. Soud nečekaně zamítl obžalobu
Zdroj: TASR/AP

Soudkyně v Novém Mexiku v pátek zamítla obžalobu proti Alecu Baldwinovi na základě pochybení policie a státních zástupců při zacházení s důkazy. Herec při natáčení neúmyslně zastřelil kameramanku.

Hercovi právní zástupci sdělili, že nebyli seznámeni s jedním z důkazů, a to s ostrými náboji, které na místě natáčení zajistil úřad tamějšího šerifa. „Opožděné objevení těchto důkazů během soudního procesu znemožnilo jejich efektivní využití a ovlivnilo základy spravedlnosti řízení,“ řekla soudkyně Mary Marlow Sommer. Dodala, že stejné obvinění prokuratura proti herci vznést již nemůže.

13. července 2024 v 7:00 Čas čtení 6:24 Už jsi slyšel*a o favele? V brazilských čtvrtích pro chudé mizí lidé z domovů, popsal je pro nás jeden z místních Už jsi slyšel*a o favele? V brazilských čtvrtích pro chudé mizí lidé z domovů, popsal je pro nás jeden z místních

Munici v březnu přinesl do kanceláře šerifa muž, který tvrdil, že by mohla souviset s vraždou Hutchins. Prokurátoři uvedli, že ji považovali za nesouvisející a nedůležitou. Důkazy nebyly vloženy do stejného spisu jako zbytek případu filmu Rust a nebyly předloženy advokátům Baldwina, když v dubnu balistické důkazy zkoumali.

Přestože by ostré náboje nemusely mít v případu žádný význam, protože obvinění proti Baldwinovi netvrdila, že by byl zodpovědný za to, že se na scéně objevily, tak to, že k nim jeho advokáti neměli přístup, bylo považováno za dostatečně závažné pro zamítnutí žaloby.

Soudní řízení tedy skončilo sotva poté, co začalo. „Po vyřknutí rozhodnutí soudu Baldwin začal vzlykat a později objal svou rodinu,“ napsal na platformu X účet Law&Crime Network, který připojil video, jež tento moment zachycuje. V případě odsouzení mohl Baldwin dostat 18 měsíců vězení.

Na natáčení filmu Rust v roce 2021 Baldwin neúmyslně zastřelil kameramanku Halynu Hutchins. Během zkoušky na ni herec namířil, vystřelil a kromě smrti výstřel způsobil také zranění režisérovi Joelu Souzovi. Baldwin byl z neúmyslného zabití poprvé obviněn v lednu 2023, obvinění byla však o několik měsíců později stažena. Nový tým prokurátorů letos získal obžalobu velké poroty proti herci.

„Naším cílem bylo od počátku hledat spravedlnost pro Halynu Hutchins,“ uvedla v prohlášení okresní prokurátorka Mary Carmack-Altwies. „Jsme zklamaní, že se případ nedostal před porotu,“ dodala.

12. července 2024 v 16:00 Čas čtení 2:16 Zemřela hvězda Osvícení. Shelley Duvall byla mnohem víc než jen oběť Zemřela hvězda Osvícení. Shelley Duvall byla mnohem víc než jen oběť

Odsouzená zbrojířka

Přestože byla obžaloba proti Baldwinovi zamítnuta, jedna osoba přece jen za výstřel odsouzena byla. Žena, která filmu zajišťovala zbraně, Hannah Gutierrez-Reed, byla odsouzena k 18 měsícům vězení. Její advokát však uvedl, že podá návrh na zamítnutí případu na základě stejného důvodu jako Baldwinův tým.

Herec a další producenti stále čelí občanskoprávním žalobám ze strany rodičů a sestry Hutchins a členů štábu. Manžel zemřelé kameramanky se synem se dohodli na urovnání vlastního soudního sporu asi rok po natáčení, přičemž vdovec se stal výkonným producentem tehdy nedokončeného filmu.

Film Rust je již hotov, zatím však nenašel distributora, takže se k veřejnosti nedostal.

Domů
Sdílet
Diskuse