Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
refresher team
18. července 2024 v 14:42
Čas čtení 0:31

Varování před antiperspirantem známé značky. Obsahuje zakázanou látku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví stanovilo nový nebezpečný kosmetický přípravek.

Jedná se o antiperspirant Protect & Care od značky Nivea s nanášením na pokožku pomocí roll-on kuličky. Kontrola zjistila, že u uvedeného výrobku nejsou prokazatelně dodrženy požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) o kosmetických přípravcích.

17. července 2024 v 13:00 Čas čtení 5:49 Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví

Antiperspirant totiž obsahuje Butylphenyl methylpropional neboli lilial, který ale od března 2022 nesmí v kosmetických výrobcích vůbec být, jak nařizují pravidla Evropské unie. Tato látka je totiž klasifikována jako toxická pro reprodukci a její použití tak představuje riziko pro lidské zdraví. 

Stanovení nebezpečného výrobku:
NIVEA ANTI-PERSPIRANT protect & care, číslo šarže / sp. do: 91423610, 85908.919.AG.01, EAN: 42289005

„Vědecký výbor pro bezpečnost spotřebitele neschválil udělení výjimky pro tuto látku a lilial tak nesmí být, stejně jako jiné látky klasifikované jako CMR (karcinogenní, mutagenní nebo toxické pro reprodukci), používán jako přísada kosmetických přípravků,“ stojí dále v tiskové zprávě.

Nivea, antiperspirant
Zdroj: Hygienická stanice hlavního města Prahy
18. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:27 Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně
Domů
Sdílet
Diskuse