Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radoslava Juračková
27. července 2024 v 9:29
Čas čtení 0:44

Rusko odmítlo odvysílat letošní olympijské hry. Podobné politické rozhodnutí učinilo před 40 lety

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Rusko odmítlo odvysílat letošní olympijské hry. Podobné politické rozhodnutí učinilo před 40 lety
Zdroj: Getty Images

Východní velmoc se rozhodla bojkotovat letošní olympiádu.

Přestože se ruští sportovci mohou letošních olympijských her zúčastnit, jejich účast provázejí přísná pravidla. Nebudou soutěžit v národních dresech a budou se prezentovat pod neutrální vlajkou. S ohledem na tato pravidla se Rusko rozhodlo, že letošní olympijské hry nebude vysílat žádná z jeho stanic, uvádí portál sports.ru.

22. července 2024 v 7:00 Čas čtení 6:48 Tak šílený příběh, že podle něj udělali film s Margot Robbie. Přečti si o největších skandálech z olympijských her Tak šílený příběh, že podle něj udělali film s Margot Robbie. Přečti si o největších skandálech z olympijských her

Ruský sportovní portál vydal pro sportovní fanoušky v zemi návod, jak olympiádu sledovat. Mohou tak učinit prostřednictvím internetových stránek národního olympijského výboru. Aby si však z přenosu odnesli plnohodnotný zážitek, musí ovládat anglický jazyk.

Olympijské hry byly v zemi vždy velkou událostí a současné rozhodnutí mnohé šokovalo. „Nejneobvyklejší krok od dob studené války. Rusko se rozhodlo nevysílat letošní olympijské hry v Paříži,“ píše portál. Zároveň odkazuje na to, že šlo o politické rozhodnutí. Některé ruské televize se ohradily s tím, že vzhledem k suspendování národních sportovců není olympiáda pro domácí letos zajímavá.

2. srpna 2024 v 20:00 Čas čtení 6:31 „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou
olympiáda
Zdroj: Unsplash/Bryan Turner/na voľné použitie

Rusko bojkotovalo přenosy již v minulosti

Ke stejnému politickému řešení se Rusko uchýlilo v roce 1984, kdy se olympijské hry konaly v americkém Los Angeles. V roce 1980 se totiž soutěže konaly v Moskvě a některé západní země hry bojkotovaly. Neodvysílání další olympiády tak bylo vnímáno jako odveta Západu.

Domů
Sdílet
Diskuse