Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
19. srpna 2024 v 17:24
Čas čtení 0:15

Český supermarket prodával kuřecí řízky se salmonelou. Podívej se, jestli nemáš závadnou potravinu doma

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český supermarket prodával kuřecí řízky se salmonelou. Podívej se, jestli nemáš závadnou potravinu doma
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce narazili při své kontrole v hodonínské pobočce supermarketu Albert na nebezpečné kuřecí prsní řízky.

V odebraném vzorku byla zjištěna přítomnost bakterie Salmonella Infantis, která může způsobit onemocnění zvané salmonelóza. Ta se projevuje zejména silnými průjmy, zvracením a vysokými horečkami. 

20. března 2024 v 13:30 Čas čtení 0:38 V mase z Albertu objevila kontrola salmonelu. Nemáš ho doma? V mase z Albertu objevila kontrola salmonelu. Nemáš ho doma?

Konkrétně se jedná o kuřecí prsní řízky v plastové zavařené vaničce a s datem použitelnosti 27.5.2024, od výrobce Drůbažářský závod Klatovy a.s. Přestože se již produkt na pultech obchodů nevyskytuje, někteří lidé ho stále mohou mít uskladněný v mrazáku.

Domů
Sdílet
Diskuse