Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
31. srpna 2024 v 15:00
Čas čtení 0:55

V českých řetězcích koupíš ovoce a zeleninu s velkou slevou. Zjisti, jak můžeš ušetřit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V českých řetězcích koupíš ovoce a zeleninu s velkou slevou. Zjisti, jak můžeš ušetřit
Zdroj: Freepik / Freepik / volně k užití

V řetězci potravin Kaufland můžeš nově koupit výhodně ovoce a zeleninu ze specializovaných stojanů. Kaufland tím chce snížit množství potravinového odpadu. Kde ještě po zlevněných taškách koukat?

Kaufland zavádí kampaň Nekrm koš!, kdy ve vyhrazených stojanech najdeš zlevněné ovoce a zeleninu. Řetězec o novince informoval před pár dny v tiskové zprávě

„Takzvané slevové displeje budou postupně instalovány do všech prodejen. Budou sloužit k prezentaci zlevněného zboží z úseku ovoce a zeleniny. V prvotní fázi projektu najdou zákazníci na těchto stojanech originálně balené zboží od dodavatelů společnosti Kaufland. Výše slevy a finální cena produktu pak budou uvedeny na speciální slevové etiketě umístěné na balení,“ popisuje Kaufland na svých stránkách.

31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí
29. srpna 2024 v 18:01 Čas čtení 4:44 Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa
29. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 4:25 TOP 10 fotbalových dresů pro sezónu 2024/25: Manchester United nebo Real Madrid předčí kluby z nižších lig TOP 10 fotbalových dresů pro sezónu 2024/25: Manchester United nebo Real Madrid předčí kluby z nižších lig

Podobnou akci zavedl už dříve Lidl, který nabízí tašky. V rámci projektu S Lidlem šetříme jídlem prodává například i tři kilogramy ovoce a zeleniny za 25 korun. V prodejnách také najdeš koutek se zlevněným zbožím, kterému se blíží datum spotřeby.

Obdobu nedávno zavedla i Billa, která v rámci Nejsme k zahození taktéž nabízí tašky. „Ovoce a zelenina nabízené v tomto sortimentu jsou určené k okamžité spotřebě. Jedná se mnohdy o plody, které mají vyšší stupeň zralosti, proto bychom je při standardních kontrolách z regálů na prodejnách vyřadili. Své upotřebení může nicméně stále najít při přípravě teplých pokrmů, salátů nebo nápojů k doplnění vlákniny,“ uvedla tehdy mluvčí Dana Bratánková.

Řetězec Pennyspolupracuje s aplikací Nesnězeno. Za 79 korun si v ní mohou zájemci koupit připravený balíček s ovocem, zeleninou, pečivem nebo chlazeným zboží, kterému ten den končí trvanlivost. Na některých prodejnách najdeš bedýnky přímo ke koupi i bez aplikace.

Domů
Sdílet
Diskuse