Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
1. září 2024 v 8:15
Čas čtení 0:36

Pozor na tyto falešné weby! Můžeš snadno přijít o všechny peníze

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na tyto falešné weby! Můžeš snadno přijít o všechny peníze
Zdroj: Flickr/Nenad Stojkovic/volně k užití

Bacha na weby, které se vydávají za státní! Odkazy chodí v SMSkách i e-mailech. Chtějí z lidí vymámit přihlašovací údaje do internetového bankovnictví.

Před podobnými případy varovala Digitální a informační agentura, informují Novinky.cz. Falešné stránky se vydávají za Portál občana, portál Identity občana nebo Portál veřejné správy.

1. září 2024 v 7:00 Čas čtení 9:46 Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají

Pokud se tedy do jedné z těchto stránek potřebuješ přihlásit, pořádně odkaz zkontroluj. Níže jsme ti vytvořili tabulku. Dobré je si správné odkazy někam uložit, například do záložek v prohlížeči.

Jedinými správnými adresami, přes které se přihlašuj jsou:
identitaobcana.cz
obcan.portal.gov.cz
portal.gov.cz.

Nebezpečné odkazy ti totiž může nabídnout i vyhledávač. „Jako zásadní problém vnímáme skutečnost, že odkazy na falešné stránky lze v posledních týdnech najít přímo v internetových vyhledávačích, nejen v SMS či e-mailech, které podvodníci posílají,“ uvedl pro Novinky ředitel agentury Martin Mesršmíd.

Nikdy pak neotvírej odkazy na zdánlivě státní portály, které ti přijdou SMS zprávou nebo mailem. 

31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí

Pokud máš podezření, že jsi naletěl*a, okamžitě kontaktuj svojí banku. Ta pak může přístup zablokovat. Pokud jsi objevil*a falešný či podezřelý portál vydávající se za ten státní, můžeš ho nahlásit na  infolince 227 023 444. 

Domů
Sdílet
Diskuse