Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
1. září 2024 v 12:00
Čas čtení 0:52

PŘEDPOVĚĎ: Česko čekají extrémní tropy. Podívej se, kdy budou teploty nejvyšší

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Česko čekají extrémní tropy. Podívej se, kdy budou teploty nejvyšší
Zdroj: TASR - Roman Hanc

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď na nadcházející týden. Nejteplejšími dny budou úterý a středa, kdy se teploty dostanou až na 34 stupňů.

Vysoké teploty zatím jen tak neodejdou. V noci na pondělí se budou nejnižší noční teploty pohybovat mezi 19 a 15 °C, přes den však vystoupají až 31 °C, na jižní Moravě bude až 33 °C. Vát bude slabý východní nebo jihovýchodní vítr, objevit se však mohou i přeháňky a bouřky.

V úterý teploty ještě o něco povyrostou. V noci by měly být stejné jako v pondělí, přes den však meteorologové očekávají 28 až 32 °C, na jižní Moravě dokonce až 34 °C. Mezi 30 až 34 se denní teploty budou pohybovat i ve středu, a to na celém území Česka.

31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí
1. září 2024 v 7:00 Čas čtení 9:46 Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají
26. srpna 2024 v 8:05 Čas čtení 4:42 Z indického slumu na obálku Vogue. Dvanáctiletou dívku objevil slavný herec v chatrči Z indického slumu na obálku Vogue. Dvanáctiletou dívku objevil slavný herec v chatrči

Od vysokých teplot se neodpočineme ani v druhé polovině týdne. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 20 až 16 °C a přes den vystoupají na 28 až 32 °C. Vát bude slabý východní nebo severovýchodní vítr 1 až 4 m/s. Ojediněle mohou přijít i bouřky.

Při zvětšené oblačnosti mohou přeháňky nebo bouřky přijít i ve dnech od pátku do neděle, kdy nejvyšší denní teploty dosáhnout opět až 32 °C. 

Kvůli vysokým teplotám je v platnosti výstraha. ČHMÚ doporučuje omezit fyzickou zátěž, dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Děti a zvířata by lidé neměli nechávat na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Domů
Sdílet
Diskuse