Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
včera 18. září 2024 v 15:45
Čas čtení 0:37

Letadlo muselo přistát předčasně. Kvůli záhadnému zápachu se letuškám udělalo špatně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Letadlo muselo přistát předčasně. Kvůli záhadnému zápachu se letuškám udělalo špatně
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Nedávný let společnosti Alaska Airlines z Lihue do Seattlu musel kvůli záhadnému zápachu skončit předčasně. Čtyřem letuškám na palubě se z něj udělalo nevolno a začaly ztrácet koordinaci.

Let byl odkloněn do Honolulu asi 90 minut po odletu. Letecká společnost potvrdila, že po odklonění letadlo bezpečně přistálo a čtyři letušky byly ve stabilizovaném stavu odvezeny do nemocnice k vyšetření. Beat of Hawaii uvedl, že letušky byly ženy ve věku 28 až 59 let. Ze záhadného zápachu se jim udělalo špatně, začali dokonce ztrácet koordinaci. Žádný z pilotů ani 119 cestujících podobné příznaky nepociťovali.

18. září 2024 v 13:00 Čas čtení 4:44 Francií otřásá hrozivý případ: Násilník omámil manželku a nechával cizí muže, aby ji znásilňovali. Všechno si filmoval Francií otřásá hrozivý případ: Násilník omámil manželku a nechával cizí muže, aby ji znásilňovali. Všechno si filmoval

„Přesunuli jsme naše klienty na další lety do Seattlu. Toto konkrétní letadlo pak putovalo kvůli další inspekci do Seattlu bez pasažérů,“ uvedl mluvčí společnosti Alaska Airlines.

Server Independent poukazuje na to, že se nejedná o první případ, kdy muselo letadlo zmíněné společnosti předčasně přistát kvůli zvláštnímu odéru. V červnu postihla kvůli zápachu nevolnost dvě letušky na lince mezi Honolulu a Anchorage.

Alaska Airlines na svých stránkách tvrdí, že jejich letadla recirkulují čerstvý vzduch zvenčí skrze „nemocniční HEPA filtry každé 2 až 3 minuty". Ty by měly vyčistit až 99,9 procent nečistot ze vzduchu.

Domů
Sdílet
Diskuse