Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
dnes 20. září 2024 v 14:23
Čas čtení 0:34

Řidiči pozor: Povinné ručení čeká velká změna, toto bude od října jinak

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Řidiči pozor: Povinné ručení čeká velká změna, toto bude od října jinak
Zdroj: Hyundai

S příchodem října začínají v oblasti povinného ručení platit nové podmínky, které mohou leckoho překvapit.

Jak informuje server Novinky.cz, zásadní změna spočívá v povinnosti uhradit pojistku ještě předtím, než sjednaná smlouva vejde v platnost. V opačném případě totiž bude mít pojišťovna právo ji vypovědět, případně její platnost posunout. Samotné pojištění bude nově platné od chvíle připsání uhrazené částky na účet pojišťovny. 

15. září 2024 v 7:46 Čas čtení 0:44 Češi postavili funkční auto z Lega! Na závodní okruh ho vzal závodník F1 Češi postavili funkční auto z Lega! Na závodní okruh ho vzal závodník F1

Novinka je zásadní změnou zejména pro ty, kteří jsou zvyklí na to, že sjednaná pojistka má okamžitou platnost i v případě odložené úhrady. Cílem těchto změn je přinést větší jistotu nejen pojišťovnám, ale i ostatním řidičům. 

Změna se týká také dokladů, které u sebe řidiči musí ze zákona nosit. Nově tato povinnost odpadne u tzv. zelené karty, tedy důkazu o sjednání povinného ručení. „Od října už ji řidiči na území Česka nebudou muset mít fyzicky u sebe. Policie totiž získá možnost ověřovat platnost pojištění přímo v online evidenci pojištěných vozidel,“ řekl Novinká Martin Thienel ze srovnávače Kalkulátor.cz. 

Domů
Sdílet
Diskuse