Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
13. října 2024 v 10:39
Čas čtení 0:48

Podzimní samosběry dýní jsou tu. Podívej se, kam se ti vyplatí vyrazit

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Podzimní samosběry dýní jsou tu. Podívej se, kam se ti vyplatí vyrazit
Zdroj: Wikimedia Commons/Martin Doege

K podzimu neodmyslitelně patří dýně, ať už v podobě běžné dekorace nebo pokrmu. V tomto článku se dozvíš, kde si můžeš tuto plodinu vlastnoručně a výhodně nasbírat.

Jedním z míst, kam můžeš na samosběr vyrazit, je Dýňová farma Bykoš nedaleko středočeského Berouna. Majitelé farmy se pěstováním dýní zabývají již přes 20 let. V nabídce mají muškátové, máslové, ale i Hokaido dýně. Ceny samosběru provozovatelé sdělují po telefonické dohodě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Míša Brychová (@misabrychova)

Až do neděle 13. října je možné vyrazit na samosběr také na Farmu Dryák ve Vítově u Slaného. Kromě dýní se na farmě pravidelně konají takés samosběry ovoce, zeleniny či květin. V případě dýní cena činí 15 korun za jeden nasbíraný kilogram. 

Speciální nabídku si pro své zákaznictvo připravila Farma Brož v Herálci u Havlíčkova Brodu. Místo tradičního samosběru tam na zájemce čeká jedinečná dýňová "samoobsluha". Pro nákup dýní je nutné na místo přijet, nasbírané plody zvážit a vhodit do pokladničky příslušnou peněžní částku. Cena v případě halloweenských dýní a Hokkaidó činí 15 korun za kilogram, u špagetových a máslových díní pak 20 korun za kilogram. Okrasné dýně pak stojí 20 korun za kus. 

Bohatou dýňovou nabídku slibuje také Zahradní centrum Komárov nedaleko Opavy. Halloweenské dýně tak pořídíš za pouhých 12 korun za kilogram, muškátové, máslové, špagetové a hokkaido dýně pak za 19 korun za kilogram. Okrasné dýně pak stojí 15 korun za jeden kus. 

Domů
Sdílet
Diskuse