Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
dnes 23. října 2024 v 12:33
Čas čtení 0:48

Nemáš je doma? Tesco stahuje z prodeje závadné fazole, obsahují nebezpečný pesticid

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nemáš je doma? Tesco stahuje z prodeje závadné fazole, obsahují nebezpečný pesticid
Zdroj: Pexels/Ian Porce/volně k užití

Obchodní řetězec Tesco stahuje z prodeje závadné bílé fazole. Produkt obsahoval zdraví nebezpečný pesticid Malathion.

Konkrétně jde o produkt s názvem Tesco Fazole bílé 500 g s minimálním datem trvanlivosti do 26. září 2025, informuje CNN Prima News. „Vzhledem k tomu, že některé výrobní šarže níže uvedených výrobků, které jste mohli zakoupit v některé z provozoven společnosti Tesco, nesplnily požadavky na zdravotní nezávadnost potravin, je možné tyto výrobky vrátit na oddělení informací,“ uvádí obchodní řetězec na svých webových stránkách.

23. října 2024 v 10:04 Čas čtení 0:47 Pizzerie u sousedů prodávala kokain. Netradiční položka na menu patřila mezi nejprodávanější Pizzerie u sousedů prodávala kokain. Netradiční položka na menu patřila mezi nejprodávanější

„Společnost Tesco okamžitě stáhla z prodeje ve všech svých obchodních jednotkách v ČR výše uvedené závadné výrobky,“ píše obchodní řetězec. Vyzývá zároveň kupující, aby potravinu nejedli. Produkt mohou lidé vrátit na jakékoliv pobočce Tesca, řetězec jim slibuje vrátit kupní cenu výrobku.

Malathion je uměle vyrobený insekticid, který se běžně používá k hubení komárů a jiného hmyzu napadajícího ovoce, zeleninu, rostliny a keře. Vdechnutí vysokého množství tohoto chemického přípravku může vést k problémům s dýcháním, závratím, a dokonce i ke ztrátě vědomí. Pokud se malathion dostane do těla, může vyvolat příznaky jako nevolnost, zvracení, křeče v břiše nebo průjem.

Bílé fazole nejsou jediným výrobkem, který Tesco v nedávné době stáhlo z prodeje. V polovině září supermarket odstranil z nabídky hluboce zmrazená kuřecí prsa, ve kterých byl zjištěn možný výskyt bakterie Salmonella Infantis. Závadné maso mělo původ v Polsku.

Domů
Sdílet
Diskuse