Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
dnes 23. října 2024 v 10:04
Čas čtení 0:47

Pizzerie u sousedů prodávala kokain. Netradiční položka na menu patřila mezi nejprodávanější

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pizzerie u sousedů prodávala kokain. Netradiční položka na menu patřila mezi nejprodávanější
Zdroj: Unsplash/Nik Owens/volně k užití

Policie v západním Německu provedla razii v pizzerii, která údajně podávala zákazníkům kokain, když si z jídelního lístku objednali položku číslo čtyřicet. Důkazy manažer podniku hodil policii přímo do náruče.

Policie začala restauraci sledovat poté, co ji na nezákonný postup upozornili v březnu potravinoví inspektoři. Když šli düsseldorfští kriminalisté zadržet manažera podniku v jeho bytě, pokusil se šestatřicetiletý muž zbavit drog tím, že je vyhodil z okna. Taška s drogami ovšem spadla přímo do náruče policie, která pod oknem stála. Informovala o tom stanice BBC.

23. října 2024 v 9:01 Čas čtení 2:13 Nejoblíbenější halloweenské kostýmy v roce 2024. Vedou horory a memy Nejoblíbenější halloweenské kostýmy v roce 2024. Vedou horory a memy
22. října 2024 v 13:05 Čas čtení 0:05 KVÍZ: Za co nebo koho jít na Halloween? Pomůžeme ti se rozhodnout KVÍZ: Za co nebo koho jít na Halloween? Pomůžeme ti se rozhodnout
22. října 2024 v 7:00 Čas čtení 3:12 Přestěhovala jsem se do nejšťastnějšího města na světě. Co mě tu překvapilo? Přestěhovala jsem se do nejšťastnějšího města na světě. Co mě tu překvapilo?

Při prohledávání bytu manažera policisté objevili 1,6 kg kokainu, 400 g konopí a hotovost ve výši 268 000 eur (6,8 milionu korun). Manažer byl po několika dnech propuštěn a tajnou nabídku číslo čtyřicet prodával dál.

Pokračující obchod s pizzou a drogami ovšem policii neušel, využila ho k odkrytí dodavatelského řetězce drog a následného rozbití drogového gangu v regionu. Mimo jiné provedla razie na dvou konopných plantážích, kde policie objevila celkem 360 rostlin.

V rámci akce bylo prohledáno 12 domácností a podniků podezřelých osob. To vedlo k zatčení tří lidí, včetně 22letého muže, který je podezřelý z vedení celé drogové operace. Manažer pizzerie byl znovu zadržen při pokusu o útěk ze země a nyní zůstává ve vazbě.

Policie uvedla, že pizza číslo čtyřicet byla jednou z nejprodávanějších položek na menu, nezveřejnila ale detaily o cenách nebo dalších zúčastněných osobách.

Domů
Sdílet
Diskuse