Server TasteAtlas zveřejnil žebříček padesáti nejlepších pivních stylů na světě.
Podle tvůrců seznamu TasteAtlas je účelem žebříčku propagovat tyto produkty, vzbudit hrdost na tradiční pokrmy a nápoje, nebo naopak vyvolvat zvědavost a touhu ochutnat nové.
České chodské pivo se umístilo na čtvrtém místě. TasteAtlas uvádí, že jde o pivo s jemně hořkou a výraznou chutí, které se v minulosti dodávalo na královské dvory v Praze a Bavorsku. Na pátém místě je německý Weissbier – klasické bavorské kvašené pivo. Vyznačuje se pěnivým a zakaleným vzhledem. Vyrábí se z nejméně padesáti procent z pšeničného sladu.
Seznam deseti nejlepších pivních stylů
1. Tripel (Ale) – Belgie |
2. Dubbel (Ale) – Belgie |
3. Lambic (Ale) – Belgie |
4. Chodské pivo – Česká republika |
5. Weissbier (Ale) – Německo |
6. Belgian blond ale (Ale) – Belgie |
7. Pilsner (Lager) – Česká republika |
8. Imperial stout (Ale) – Anglie |
9. Helles (Lager) – Německo |
10. Witbier (Ale) – Belgie |

Vítězná trojice
Třetí místo obsadil Lambic, který pochází z Belgie. Vyrábí se z nejméně třiceti procent z pšeničného sladu. Lambic má divoký charakter, proto se některé šarže míchají. Tomu se říká gueuze.
Také druhé místo obsadil belgický pivní styl, konkrétně Dubbel (Ale). Dubbel je bohaté a vyvážené pivo, jehož moderní verze vznikla v roce 1926 v pivovaru Westmalle. Od běžných tmavých piv se liší použitím karamelizovaného cukru, který mu dodává tóny sladu, karamelu, rozinek a tmavého ovoce.
Vítězem žebříčku je rovněž pivo pocházející z Belgie. Belgický tripel je světlé, silně prokvašené pivo s výrazným ovocným a kořeněným profilem, mírně sladovým tělem a vysokým obsahem alkoholu (sedm až 10 procent). Vzniklo jako klášterní pivo, za jehož prototyp se považuje Westmalle Tripel.