Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
16. března 2023 13:52
Čas čtení 0:39

Zoo Praha uvítala nového kočkodana. Podívej se, kdy můžeš olivově zelené mládě navštívit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zoo Praha uvítala nového kočkodana. Podívej se, kdy můžeš olivově zelené mládě navštívit
Zdroj: Twitter / Zoo Praha / Petr Hamerník

V pražské zoo se narodilo mládě kočkodana Brazzového. Spatřit jej můžeš v Rezervaci Dja, především kolem druhé hodiny odpoledne v době krmení.

Rodina kočkodanů Brazzových se rozrostla o dalšího člena. Mládě se narodilo minulou středu. Matkou je samice Anastasia, podle chovatelů se oběma daří dobře. Uvedla to Zoo Praha na Twitteru.

Návštěvníci mohou olivově zeleného tvora spatřit v Rezervaci Dja, nejnovějším pražském pavilonu. „Nejspíše je návštěvníci uvidí na špalku uprostřed expozice, na němž Anastasia ráda sedává a ostatním ‚ukazuje‘ svého potomka. Ten už je velmi zvídavý a pohledem zkoumá okolí z bezpečí její náruče, zatímco si jej prohlíží a očuchávají jeho starší sourozenci,“ popisuje na webu chovatel Jan Ťoupal.

Mládě je nyní sice odlišné od svých rodičů, ovšem v následujících letech se začne vybarvovat. Bílé vousy by mu mohly narůst už za půl roku. Nejlepší čas pro pozorování je kolem druhé hodiny odpolední během krmení.

Domů
Sdílet
Diskuse