Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
18. dubna 2023 13:03
Čas čtení 0:52

Babiš se omluvil za své nepravdivé výroky. Bývalého spolupracovníka nazval „udavačem“

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babiš se omluvil za své nepravdivé výroky. Bývalého spolupracovníka nazval „udavačem“
Zdroj: MARTIN DIVISEK/EPA/Profimedia

Andrej Babiš se musel omluvit senátorovi Lukáši Wagenknechtovi. Nařídil mu to soud.

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se omluvil Lukáši Wagenknechtovi za to, že jej nazval udavačem. Nařídil mu to soud. Senátor a bývalý náměstek Ministerstva financí Wagenknecht patří mezi velké Babišovy kritiky.

18. dubna 2023 7:45 Čas čtení 0:51 Lavrov se setkal s prezidentem, kterého USA kritizují Lavrov se setkal s prezidentem, kterého USA kritizují

„Včera jsem obdržel omluvu A. Babiše za jeho nepravdivé výroky. Prohlašoval, že jsem udavač a ten, kdo připravil ČR o 800 mil. Kč. Těmto pomluvám jsem se rozhodl postavit, neakceptovat je a mělo to smysl. V březnu soud pravomocně rozhodl, že se mi má za lživé výroky omluvit,“ napsal Wagenknecht na Twitter.

Senátor dříve pracoval jako náměstek Ministerstva financí, a to v době, kdy resort vedl právě Babiš. Poté, co z funkce odešel, se ale proti někdejšímu předsedovi vlády začal Wagenknecht vymezovat.

Po Babišovi chtěl, aby se mu omluvil celkem za třináct výroků, které o něm řekl v rozhovorech pro různá média. Ne se všemi ale uspěl a například za to, že svého bývalého náměstka označil za psychopata, se omlouvat nemusí. V dopise, který mu poslal, je problematických výroků pouze pět.

Domů
Sdílet
Diskuse