Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
21. dubna 2023 v 7:54
Čas čtení 0:41

Rusové omylem shodili bombu na vlastní území. V centru Belgorodu zbyl po výbuchu obrovský kráter

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové omylem shodili bombu na vlastní území. V centru Belgorodu zbyl po výbuchu obrovský kráter
Zdroj: TASR

Ve čtvrtek zazněl v ruském městě Belgorod, nedaleko hranic s Ukrajinou, výbuch. Ruské úřady uvedly, že exploze zanechala v centru města 20metrový kráter. Příčinou výbuchu byla munice, kterou náhodně shodilo ruské vojenské letadlo přelétávající nad městem.

Na centrum ruského města Belgorod poblíž hranic s Ukrajinou spadla bomba, informuje TASR s odkazem na ruské agentury.

K incidentu došlo ve 22:15 místního času (21:15 SELČ). Rezort obrany uvedl, že „ruský stíhací bombardér Su-34 letěl nad Belgorodem a došlo k neúmyslnému vypuštění letecké munice“, píší ruská média.

20. dubna 2023 v 12:07 Čas čtení 0:40 Video: Nad Ukrajinou se objevil záhadný záblesk, podle NASA nejde o družici Video: Nad Ukrajinou se objevil záhadný záblesk, podle NASA nejde o družici

„Podle předběžných informací nejsou hlášeny oběti,“ uvedl gubernátor Belgorodské oblasti Viačeslav Gladkov na platformě Telegram. Dodal, že zranění utrpěly dvě ženy.

Masivní tlaková vlna rozbila okna v obytném domě, poškodila několik aut a strhla elektrické vedení. Starosta Belgorodu Valentin Demidov uvedl, že obyvatelé poškozených budov se budou moci dočasně uchýlit do hotelů. Po explozi zůstal na křižovatce v centru města asi 20metrový kráter.

Úřady Belgorodské oblasti od rozpoutání války na Ukrajině pravidelně informují o ostřelování svého území z Ukrajiny, které leží jen několik desítek kilometrů daleko. Gladkov v lednu ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi řekl, že ostřelování tohoto regionu si vyžádalo životy 25 lidí a dalších 96 osob utrpělo zranění. Kyjev se k útokům nehlásí.

Domů
Sdílet
Diskuse