Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
25. dubna 2023 17:59
Čas čtení 0:42

Královéhradecká „Jolanda“ podvedla nemocnou ženu. Vylákala z ní tolik peněz, že se ti protočí bulvy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Královéhradecká „Jolanda“ podvedla nemocnou ženu. Vylákala z ní tolik peněz, že se ti protočí bulvy
Zdroj: Freepik/@ chandlervid85/volně k užití

Ženě nyní hrozí dva až osm let vězení.

Kriminalisté z Hradce Králové obvinili ze spáchání podvodu šedesátiletou ženu. Viní ji z toho, že během půl roku vylákala z šestatřicetileté ženy přes 1,1 milionu korun. Obviněná žena vydávající se za kartářku využila špatného psychického a zdravotního stavu mladší ženy, která se na ni obrátila s žádostí o pomoc. 

20. dubna 2023 15:00 Čas čtení 6:22 Padělaly šeky nebo se vydávaly za muže, aby okradly bohaté o miliony. Za největšími podvody byly ve skutečnosti ženy Padělaly šeky nebo se vydávaly za muže, aby okradly bohaté o miliony. Za největšími podvody byly ve skutečnosti ženy

Nejde o první podvod této „vědmy“

Poškozená žena nejenže přišla o své úspory, ale také se zadlužila u svých známých i u banky. „Žena s ‚léčením‘ chtěla několikrát přestat, obviněná ji však opakovaně přesvědčila o pokračování léčby, která se nesměla přerušit, protože by tím přinesla neštěstí nejen sobě, ale i svým nejbližším. Jelikož léčba nebyla úspěšná, dohodly se na vrácení peněz, k čemuž však do současné doby nedošlo,“uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

17. dubna 2023 8:58 Čas čtení 0:09 KVÍZ: Uhádni největší byznysové podvody našeho století. A neinspiruj se, prosím KVÍZ: Uhádni největší byznysové podvody našeho století. A neinspiruj se, prosím

Policisté navíc z evidence zjistili, že obviněná žena už byla za stejný trestný čin v roce 2017 odsouzena ke tříletému trestu odnětí svobody. Tehdy od jednoho muže a ženy pod záminkou provedení rituálu „přitažení“ výherních čísel ve Sportce vylákala částku téměř 800 tisíc korun. Pokud nyní soudce obviněnou ženu uzná vinnou, hrozí jí dva až osm let vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse