Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
30. dubna 2023 15:03
Čas čtení 1:27

Předpověď počasí: Teploty v Česku budou atakovat 20 °C, meteorologové ale vydali i výstrahu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Teploty v Česku budou atakovat 20 °C, meteorologové ale vydali i výstrahu
Zdroj: Pixabay/FotoRieth

Příští týden zasáhnou Česko dešťové přeháňky. Bude polojasno a nejvyšší denní teploty nepřesáhnou dvacet stupňů. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Meteorologové vydali výstrahu před nízkými teplotami na severovýchodě země. Ta platí v noci z neděle na pondělí a může ohrozit teplomilné plodiny, jako jsou například brambory. „Zejména na severovýchodě území se očekává přízemní mráz, který může poškodit teplomilnější vegetaci,“ uvedl ČHMÚ na svém webu. Zbytek týdne má být polojasno s občasnými dešťovými přeháňkami. 

30. dubna 2023 15:25 Čas čtení 0:42 V Česku možná řádilo další tornádo, prověřují to meteorologové. Vítr trhal ploty i střechy V Česku možná řádilo další tornádo, prověřují to meteorologové. Vítr trhal ploty i střechy

Pondělí

V pondělí nás čeká jasná až polojasná obloha. Během dne bude postupně od západu přibývat oblačnost a později odpoledne a večer se na západě Čech místy objeví déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 a 1 °C. Na severovýchodě země se vyskytnou četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C.

30. dubna 2023 12:57 Čas čtení 1:09 Česko se chystá na pálení čarodějnic. Přečti si, na co si dát pozor Česko se chystá na pálení čarodějnic. Přečti si, na co si dát pozor

Úterý

V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území nás čeká občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Večer budou od severozápadu srážky i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 a 6 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 16 °C, na Moravě a ve Slezsku až k 18 °C. 

Středa

Ve středu nás čeká polojasná až oblačná obloha, na východě bude zpočátku zataženo a místy se objeví i déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou ke 2 °C, na západě a severozápadě až na 0 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C. 

29. dubna 2023 13:00 Čas čtení 0:11 KVÍZ: Vyznáš se v československé historii? KVÍZ: Vyznáš se v československé historii?

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude skoro jasno nebo polojasno, postupně oblačno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, objeví se i četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 18 °C. 

Pátek

V pátek nás čeká oblačno až zataženo, místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 a 3 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 15 až 19 °C. 

Víkend

O víkendu nás čeká oblačná až zatažená obloha, místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Místy bude přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až na –1 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 16 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse