Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
4. května 2023 7:50
Čas čtení 0:49

Rusko hlásí mohutný požár v zásobníku paliva nedaleko Krymu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko hlásí mohutný požár v zásobníku paliva nedaleko Krymu
Zdroj: NASA

Mohutný požár zachvátil rafinerii v jižním Rusku, která se nachází nedaleko anektovaného ukrajinského poloostrova Krym. Oznámila to ve čtvrtek ráno ruská státní média, která se odvolala na členy zásahových týmů, informuje o tom TASR.

Podle jejich tvrzení došlo k útoku dronem na rafinerii ve městě Ilskij v Krasnodarském kraji, v jehož důsledku se vznítil tamní zásobník paliva, cituje TASR agenturu DPA.
K podobnému útoku dronem došlo podle ruských úřadů i ve středu ve vesnici Volna, která se také nachází v Krasnodarském kraji, nedaleko mostu spojujícího Rusko s anektovaným Krymem.

3. května 2023 17:44 Čas čtení 0:51 Zelenskyj: Tento rok bude v otázce vítězství Ukrajiny rozhodující Zelenskyj: Tento rok bude v otázce vítězství Ukrajiny rozhodující

I ve Volně začal hořet zásobník paliva, přičemž plameny zachvátily plochu 1200 metrů čtverečních v tamním velkém terminálu na ropu a ropné produkty. Během uplynulého víkendu došlo i k útoku dronem na palivový zásobník přímo na Krymu. O víkendu v západoruské Brianské oblasti vykolejily následkem výbuchů dva vlaky.

K podobným útokům na infrastrukturu dochází v oblastech Ruska ležících nedaleko hranic s Ukrajinou již od začátku ruské invaze. V posledních dnech jsou však takové incidenty častější než dříve, což podle expertů může být součástí příprav na očekávanou ukrajinskou protiofenzívu, zaměřenou na osvobození oblastí Ukrajiny okupovaných Ruskem.

3. května 2023 14:50 Čas čtení 0:34 Rusko obvinilo Ukrajinu, že se dnes pokusila zavraždit Putina. Tvrdí, že na Kreml letěly sebevražedné drony Rusko obvinilo Ukrajinu, že se dnes pokusila zavraždit Putina. Tvrdí, že na Kreml letěly sebevražedné drony

Moskva obvinila ve středu Kyjev z útoku drony na Kreml, jehož cílem měl být údajně atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina. Kyjev jakoukoli spojitost s údajným zmařeným útokem na Kreml popřel. Ruská tvrzení se zatím nepodařilo nezávisle ověřit a Kreml je nepodložil žádnými důvěryhodnými důkazy. Spojené státy varovaly, že předmětná ruská prohlášení je třeba brát s rezervou.

Domů
Sdílet
Diskuse