Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
4. května 2023 9:27
Čas čtení 0:37

Tragédie v Brně: Po nočním požáru stavebních buněk zemřelo osm lidí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tragédie v Brně: Po nočním požáru stavebních buněk zemřelo osm lidí
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Osm lidí zahynulo při nočním požáru stavebních buněk v Plotní ulici v Brně. Požár vypukl po 2:00 ráno, hasiči jej zlikvidovali před 7:00. Jeho příčinu budou nyní zjišťovat policisté a hasiči, řekli ČTK jejich mluvčí.

Policejní mluvčí Pavel Šváb uvedl, že šlo o 12 spojených takzvaných unimobuněk. Hasiči s požárem bojovali velkou část noci. „Hořet pravděpodobně začalo po 2:00, na místo jsme přijeli ve 2:30 a začali jsme hasit čtyřmi vodními proudy,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Až do rána hasiči rozebírali konstrukce a dohašovali skrytá ohniska.

4. května 2023 7:50 Čas čtení 0:49 Rusko hlásí mohutný požár v zásobníku paliva nedaleko Krymu Rusko hlásí mohutný požár v zásobníku paliva nedaleko Krymu

K situaci došlo v Plotní ulici, informuje Policie ČR na Twitteru. Na místě zasahovali také záchranáři. „Na místo jsme vyslali tři prostředky včetně inspektora provozu, na místě ale nebyl nikdo, komu bychom mohli pomoci,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Po příčině se zatím pátrá

K čemu stavební buňky na místě sloužily, není jasné, majitele zatím hasiči nekontaktovali. Celé dopoledne budou hasiči s policisty zjišťovat, co se na místě stalo, škodu zatím vyšetřovatelé nevyčíslili.

Domů
Sdílet
Diskuse