Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Veronika Dlesková
10. května 2023 20:02
Čas čtení 0:39

Obrazem: Soutěž Czech Nature Photo zná své vítěze. Tyhle snímky přírody okouzlily porotu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obrazem: Soutěž Czech Nature Photo zná své vítěze. Tyhle snímky přírody okouzlily porotu
Zdroj: Czech Photo/Miroslav Ondruš

Podívej se na výběr snímků od fotografů, kteří se účastnili soutěže Czech Nature Photo.

Mezinárodní porotu soutěže Czech Nature Photo nejvíce zaujal snímek slovenského fotografa Miroslava Ondruše, který zachycuje souboj dvou medvědů. Ten získal titul Fotografie roku. Vítěze vybírala mezinárodní odborná porota, jejíž součástí byl i známý španělský fotograf Roberto García-Roa. Do soutěže se přihlásilo 254 fotografek a fotografů z České a Slovenské republiky s více než 2400 snímky. 

5. května 2023 7:20 Čas čtení 1:37 Italský vědec zjistil, kde se nachází krajina v pozadí portrétu Mony Lisy. Uděláš si výlet? Italský vědec zjistil, kde se nachází krajina v pozadí portrétu Mony Lisy. Uděláš si výlet?

„Fotografie zápasících medvědů byla jako vítězná vybrána jednomyslně celou porotou. Zachycuje chvíli, kdy medvědí matka brání své mladé. Je technicky skvěle provedená, vyzařuje z ní emoce, je akční a zobrazuje jedinečný moment z chování zvířat v divoké přírodě,“ uvádí v tiskové zprávě předseda poroty Petr Slavík.

Sedmý ročník výstavy Czech Nature Photo bude otevřen od čtvrtka 11. května a letos se koná na dvou místech. Ve venkovní expozici se představí převážně studenti a žáci, kteří soutěžili v kategorii Czech Photo Junior. Nachází se u východu z metra Nové Butovice a návštěvníky dovede až do galerie Czech Photo Centre. Tam budou vystaveny oceněné a vybrané snímky profesionálních fotografek a fotografů. 

Czech Nature Photo 2023.Czech Nature Photo 2023.Czech Nature Photo 2023.Czech Nature Photo 2023.
Zobrazit galerii
(11)
Domů
Sdílet
Diskuse