Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
15. května 2023 11:14
Čas čtení 0:48

Klimatičtí aktivisté ve Vídni zablokovali dopravu na více místech

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Klimatičtí aktivisté ve Vídni zablokovali dopravu na více místech
Zdroj: twitter.com/AufstandLastGen

Klimatičtí aktivisté v pondělí zablokovali dopravu na několika místech rakouského hlavního města Vídeň. TASR převzala zprávu z agentury APA.

Takové akce pořádá skupina Poslední generace (Letzte Generation) a v pondělí ráno se zaměřila na mosty v hlavním městě. Policie hlásila blokády na několika mostech přes řeku Dunaj i na náměstí Schwarzenbergplatz.

16. března 2023 18:00 Čas čtení 0:41 Video: Aktivisté Poslední generace zablokovali dopravu na pražské magistrále Video: Aktivisté Poslední generace zablokovali dopravu na pražské magistrále

Automotoklub ÖAMTC hlásil ve Vídni rozsáhlé dopravní zácpy a až hodinové zdržení. Vídeňská policie na Twitteru oznámila, že blokády byly uvolněny kolem 9:00. Protestů se v pondělí podle Poslední generace zúčastnilo přibližně 60 aktivistů a další osoby. Skupina podle svých vyjádření na Twitteru upozorňuje na používání fosilních paliv.

2. května 2023 21:16 Čas čtení 4:37 „Na mrtvé planetě není vyrovnaný státní rozpočet.“ Studenti v Praze okupují prostor před ministerstvem „Na mrtvé planetě není vyrovnaný státní rozpočet.“ Studenti v Praze okupují prostor před ministerstvem

„V Indii páchají zemědělci sebevraždy, ve Francii a Itálii je nedostatek vody a Kanada nekontrolovatelně hoří. Ale Německo se chová, jako by prostě mohlo pokračovat jako předtím,“ stojí v příspěvku níže.


„Vláda není připravena chránit náš život prostřednictvím jednoduchých opatření,“ uvedli aktivisté. Poslední generace podporuje co nejlevnější a nejjednodušší opatření k udržení plnohodnotného života v budoucnosti, cituje TASR APA. Také žádá omezení maximální rychlosti na dálnici na 100 kilometrů za hodinu a zákaz další těžby ropy a zemního plynu.

Domů
Sdílet
Diskuse