Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
18. května 2023 9:14
Čas čtení 0:35

Video: Oheň proměnil prodejnu se zahradní technikou u Prahy v obrovské spáleniště

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Oheň proměnil prodejnu se zahradní technikou u Prahy v obrovské spáleniště
Zdroj: Hasiči Praha

Požár prodejny se zahradní technikou v Tehovci u Prahy způsobil škodu v desítkách milionů korun, uvedl na webu za středočeské hasiče Ladislav Holomčík. Předběžný odhad z přehledu Hasičského záchranného sboru ČR uvádí škodu 60 milionů Kč.

Podle Holomčíka škodu i příčinu požáru určí vyšetřování události. Hasiči dostali oheň pod kontrolu po 23:00, dodal. „Při požáru se nikdo nezranil. Bez zranění proběhl i složitý zásah v nočních podmínkách, takže přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby ze stanoviště Říčany byla odeslána zpět,“ uvedl Holomčík.

16. května 2023 17:33 Čas čtení 0:43 Na Kanárech se pohřešuje český lékař Na Kanárech se pohřešuje český lékař

Škodliviny v ovzduší nepřekročily hygienické limity

Hasiči k události vyjížděli ve středu kolem 18:30. Podle informací ČTK hořel objekt řetězce se zahradní technikou Hecht. Kouř byl večer vidět z dalekého okolí. Měření množství škodlivin v ovzduší nezjistilo překročení hygienických limitů. Hasiči ČR zveřejnili video z požáru na Twitteru.

„Přímé škody byly předběžně odhadnuty na několik desítek milionů korun, přesná částka bude stanovena po došetření události, stejně tak určení příčiny vzniku požáru,“ uvedl Holomčík. Vyšetřovatelé se podle něj na místo vrátí ve čtvrtek dopoledne.

11. května 2023 12:13 Čas čtení 2:57 Dražší alkohol a tabák, levnější léky a knihy. Vláda představila důchodovou reformu a konsolidační balíček (Aktualizováno) Dražší alkohol a tabák, levnější léky a knihy. Vláda představila důchodovou reformu a konsolidační balíček (Aktualizováno)
Domů
Sdílet
Diskuse